Πολιτικη & Οικονομια

Πόλεμος ανακοινώσεων από τα κόμματα για την πολιτική ταυτότητα του Αχ. Μπέου

Μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν χειροδίκησε εις βάρος πλημμυροπαθούς

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος ανακοινώσεων από τα κόμματα για την πολιτική ταυτότητα του Αχ. Μπέου
© ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Αχ. Μπέος: Πόλεμος ανακοινώσεων από τα κόμματα για την πολιτική ταυτότητά του - Μετά τον σάλο που ξέσπασε όταν χειροδίκησε εις βάρος πλημμυροπαθούς

Το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, που χειροδίκησε εις βάρος ενός πλημμυροπαθούς που του επιτέθηκε λεκτικά, οδήγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να ζητήσει την άρση στήριξης της ΝΔ στο πρόσωπό του και την αποχώρηση του Αχιλλέα Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου. Η αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία ήταν άμεση, ενώ και τα υπόλοιπα κόμματα πήραν θέση για το γεγονός.

Η ανάρτηση Κασσελάκη που πυροδότησε τις αντιδράσεις

Στην άρση της στήριξής του κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ένω παράλληλα ζητά από τους πολίτες την επόμενη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές να δώσουν «μια πρώτη ανάσα στη χώρα». Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook:

«Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ.Μητσοτάκη στον Βόλο. Σήμερα έδειρε πολίτη. Χθες κατάβρεξε πολίτη. Καλώ τον πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου. 'Αραγε εκπροσωπεί τον κόσμο του Κέντρου ένας πρωθυπουργός που σε τοπικό επίπεδο στηρίζεται σε Μπέους που "πνίγουν" τις πόλεις τους; Και που σε εθνικό επίπεδο στηρίζεται σε Βελόπουλους για να ελέγξει τη σύνθεση ανεξάρτητων αρχών; Την επόμενη Κυριακή έχουμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Δώστε μια πρώτη ανάσα στη χώρα».

Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ.Μητσοτάκη στον Βόλο. Σήμερα έδειρε πολίτη. Χθες κατάβρεξε πολίτη. Καλώ τον...

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Saturday, September 30, 2023

Η άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

«Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται για “αποφόρτιση” ο κ. Κασσελάκης είπε να ασχοληθεί με τη ΝΔ και τον Βόλο συνεχίζοντας την παράδοση των ψεμάτων που μας έχει συνηθίσει το κόμμα του», απάντησε η ΝΔ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προφανώς, γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος.

»Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι, εκτός από τη δική του εκδοχή μεταπολιτικής, ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια! Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών», πρόσθεσε το κυβερνών κόμμα.

ΠΑΣΟΚ: Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτος της ΝΔ στην περιοχή

Για απαράδεκτη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη χειροδικία του δημάρχου Βόλου κατά πολίτη σήμερα το πρωί, ενώ στρέφεται κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα και δήθεν μη στηρίξεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γλαβίνα:

«Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης και μέλη της Κυβέρνησής του, φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί στο Δημαρχείο Βόλου με τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο.

Σήμερα βλέπουμε τον κ. Μπέο να προβαίνει σε πράξεις βίας εναντίον πολιτών και να μετέρχεται απαράδεκτων συμπεριφορών με χειροδικίες, ύβρεις και ρίψεις νερού.

Την ώρα μάλιστα που ο Βόλος πλημμύρησε για δεύτερη φορά, το νερό παραμένει ακατάλληλο σε πολλές περιοχές, κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και μέρες και το οδικό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες του Βόλου θα κληθούν να επιλέξουν τον Δήμαρχο της πόλης.

Η Νέα Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα και δήθεν μη στηρίξεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Ας κορνιζάρουν τις χαρούμενες φωτογραφίες με τον κ. Μπέο από το Δημαρχείο του Βόλου. Αυτά είναι τα παράσημά τους».

Απάντηση Μπέου σε Κασσελάκη

Την δική του απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε ο Αχιλλέας Μπέος, έπειτα από την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ 

Συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μπέος απαντά στον κ. Κασσελάκη με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Θέλω να ενημερώσω τους κατά τα λοιπά συμπαθέστατους Στέφανο Κασσελάκη και Τάιλερ (ράφτη), ότι από το 2014 που ασχολούμαι με το Δήμο Βόλου ουδέποτε έλαβα ή διεκδίκησα τη στήριξη ή το χρίσμα από κάποιο πολιτικό κόμμα. Από κανένα απολύτως.

»Και αυτό ισχύει και τώρα. Ο λαός του Βόλου με εκλέγει, αυτός μου δίνει το δικαίωμα να διοικώ, αυτός μπορεί, και μόνος αυτός, να μου το αφαιρέσει. Επειδή ο Βόλος μας περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, μετά τις δύο καταστροφικές πλημμύρες, και προφανώς έχω πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ δεν δίνω συνέχεια στις δηλώσεις Κασσελάκη.

»Δεν μπορώ τέτοιες στιγμές να ασχολούμαι με τους διάφορους Κασσελάκηδες. Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, εδώ είμαστε. Μέχρι τότε και αφού δείχνει τόση ευαισθησία για την πόλη μας τον έχω καλέσει δημόσια να πάρει τον Τάιλερ (ράφτη) και να έρθουν να βοηθήσουν. Τουλάχιστον να φανούν χρήσιμοι …».

Βόλος: Το χρονικό της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον Α. Μπέο

Σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι στην Άλλη Μεριά του Βόλου, συγκεντρώθηκαν στη διαλυμένη γέφυρα για να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος, που καταγγέλουν ότι γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το gegonota news, στο ρέμα ρίχνονται όλες οι φερτές ύλες από τις καταστροφές των πλημμυρών, όπως μπάζα, δέντρα, κροκάλες και οι κάτοικοι που έχουν καταστραφεί και έχασαν τα σπίτια τους συγκεντρώθηκαν το πρωϊ για να αποτρέψουν το μπάζωμα.

Η αστυνομία κλήθηκε και στην περιοχή εμφανίστηκε και ο Αχιλλέας Μπέος. Εκεί είχε έντονους διαλόγους με τους πλημμυροπαθείς πολίτες οι οποίοι έχουν μείνει δίχως στέγη μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Elias και Daniel.

Τα πνεύματα μετά από ένα σημείο οξύνθηκαν με έναν πολίτη να βρίζει τον ίδιο τον Αχιλλέα Μπέο και «το χέρι που τον ψήφισε» όπως λέει. Τότε ο δήμαρχος Βόλου του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει.

Επεισόδια στην Άλλη Μεριά - Ο Μπέος χτύπησε πολίτη

Στη συνέχεια, ο Αχιλλέας Μπέος έδωσε «εντολή» στους αστυνομικούς να συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος που βρισκόταν μέσα στο ρέμα διαμαρτυρόμενη για το μπάζωμα, και της οποίας έχει καταστραφεί το σπίτι, κατέγραφε τα γεγονότα.

Η απάντηση του Δημάρχου Βόλου και η συγγνώμη του πλημμυροπαθούς

Λήξαν φαίνεται πως θεωρεί ο Αχιλλέας Μπέος το συμβάν με τον πλημμυροπαθή πολίτη καθώς τον δέχθηκε στο γραφείο του με τον πολίτη να του απολογείται.

Ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε αρχικά με μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι «Κυκλοφορεί την τελευταία ώρα ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά.

Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ένα μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες).

Μπορώ να δεχθώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γα…ου) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμα και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Αχιλλέας Μπέος: Απαντά στον βίντεο με τον ξυλοδαρμό πολίτη - «Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς ένα μήνα»
Αχιλλέας Μπέος: Απαντά στον βίντεο με τον ξυλοδαρμό πολίτη - «Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς ένα μήνα» © Facebook

Λίγο αργότερα ανήρτησε ένα βίντεο όπου φαίνεται ο νεαρός να ζητάει συγγνώμη από τον ίδιο για την λεκτική επίθεσή του. Ο Δήμαρχος Βόλου έγραψε: «Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Κι όταν όλοι ηρεμούμε και βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα όλα αποκαθίστανται. Ετσι πριν από λίγο με χαρά είδα στο γραφείο μου τον νεαρό συμπολίτη μου με τον οποίο είχα ένα επεισόδιο στην Άλλη Μεριά να έρχεται να ζητήσει συγγνώμη.

Ως πατέρας και ως Δήμαρχος φυσικά και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση. Μου ζήτησε συγγνώμη, αλλά όπως του είπα δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη. Αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες.

ΥΓ. Φυσικά από όσους έσπευσαν με το γνωστό πικρόχολο σχολιασμό να αναρτήσουν το βίντεο με το επεισόδιο, δεν περιμένω να αναρτήσουν κι αυτό. Αλλωστε είναι γνωστός ο ρόλος τους και προδιαγεγραμμένη η τύχη τους. Μια εβδομάδα απέμεινε…».

Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Κι όταν...

Posted by Αχιλλέας Μπέος on Saturday, September 30, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY