Πολιτικη & Οικονομια

Ο Σπύρος Πέγκας παρουσίασε τους άξονες του προγράμματός του για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Οι 24 θεματικές ενότητες για «μια διαφορετική διοίκηση στον δήμο Θεσσαλονίκης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοδιοικητικές εκλογές - δήμος Θεσσαλονίκης: Τους άξονες του προγράμματός του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Πέγκας - Οι προτάσεις του συνδυασμού.
Το πρόγραμμα της παράταξής του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας © Instagram/Θεσσαλονίκη για Όλους

Αυτοδιοικητικές εκλογές - δήμος Θεσσαλονίκης: Τους άξονες του προγράμματός του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Πέγκας - Οι προτάσεις του συνδυασμού.

Τους άξονες του προγράμματος της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας.

Ο κ. Πέγκας αναφέρθηκε στις προτάσεις του συνδυασμού για την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και την προσβασιμότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον, την κοινωνική πολιτική και την κοινωνική στέγη. Ειδικότερα, το πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε, αναπτύσσεται επάνω σε 24 θεματικές ενότητες.

«Στόχος μας να ασκήσουμε μία διαφορετική διοίκηση στον δήμο Θεσσαλονίκης Δεν μπαίνουμε ξανά στη μάχη για να διαχειριστούμε τα πράγματα λίγο καλύτερα. Δεν θέλουμε να ζούμε, να βιώνουμε τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ‘80 και του ‘90. Θέλουμε να την αλλάξουμε και να την προχωρήσουμε στον 21ο αιώνα», είπε.

«Αυτό που σίγουρα θα κάνουμε είναι να καθαρίσουμε την πόλη», τόνισε ο κ.Πέγκας μιλώντας για επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων και σταδιακή μετατροπή τους σε «έξυπνους» κάδους με εφαρμογή του συστήματος «πληρώνω όσο πετάω», επανασχεδιασμό του προγράμματος πλυσίματος των κάδων και αντικατάσταση της χειροκίνητης σάρωσης οδών και πεζοδρομίων με αποκλειστικά ηλεκτρικά μέσα και μηχανήματα.

Ανέφερε ως προτεραιότητές του την άμεση υλοποίηση του Πάρκου Μνήμης και Πρασίνου στην Πλατεία Ελευθερίας, την ολοκλήρωση πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας και επαναχωροθέτηση της ΔΕΘ σε άλλον κατάλληλο χώρο, με παράλληλη διατήρηση ήπιων εκθεσιακών δραστηριοτήτων.

Εμείς μπορούμε να βελτιώσουμε αισθητά και ουσιαστικά την καθημερινότητα των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης....

Posted by Σπύρος Πέγκας on Tuesday, September 26, 2023

Για το κυκλοφοριακό έκανε λόγο για επέκταση των πλήρους και αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορειολωρίδων, δωρεάν κυκλικές διαδρομές λεωφορείων στο ιστορικό κέντρο από τους σταθμούς μετεπιβίβασης του μετρό και επαναφορά του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης.

«Θα πρασινίσουμε τη Θεσσαλονίκη, θα ξηλώσουμε την άσφαλτο και θα ξεκινήσουμε από τις σχολικές αυλές, ενώ θέλουμε να θωρακίσουμε την πόλη από τα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης», υπογράμμισε ακόμη ο κ.Πέγκας, υποσχόμενος άμεση φύτευση των κενών δενδροδόχων και υπερδιπλασιασμό των υπαρχόντων δέντρων στη διάρκεια της πενταετίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ