Πολιτικη & Οικονομια

Πυρά Ραγκούση εναντίον Κασσελάκη για τις πρώτες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Έμαθαν από τα ΜΜΕ ότι αντικαθιστώνται»

Εκφράζει την αντίθεσή του στις εκπαραθυρώσεις Θεοχαρόπουλου - Καλπάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Ραγκούσης στρέφεται εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη για τις αιφνίδιες αλλαγές - Θεοχαρόπουλος - Καλπάκης ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ ότι παύονται.
Αιχμές αφήνει ο Γιάννης Ραγκούσης για τα πρώτα δείγματα γραφής Κασσελάκη © Menelaos Myrillas/SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Ραγκούσης στρέφεται εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη για τις αιφνίδιες αλλαγές - Θεοχαρόπουλος - Καλπάκης ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ ότι παύονται.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αφήνει αιχμές για τον τρόπο που πάρθηκαν οι αποφάσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για τα πρόσωπα που θα τον πλαισιώσουν και την αλλαγή σε θέσεις εκπροσώπων τόσο στο κόμμα όσο και στη Βουλή.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Ραγκούσης εκφράζει την αντίθεσή του στις αντικαταστάσεις τόσο του Θανάση Θεοχαρόπουλου από διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του Στέργιου Καλπάκη από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

 Ιδιαίτερα για τον πρώτο, ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Ιουλίου του 2023 ψηφίστηκε ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία να παραμείνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ότι στις 3 Ιουλίου ψηφίσθηκε ομόφωνα και από την Κ.Ο. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Twitter, «ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

 Συμπληρώνει επίσης ότι «κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας».

Από την άλλη, ο μέχρι χθες εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης, έμαθε για την αντικατάστασή του από τη Δώρα Αυγέρη από τις ιστοσελίδες.

Ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Χθες το απόγευμα ενημερώθηκα από ιστοσελίδες για την απόφαση του νέου Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, να ορίσει εκπρόσωπο Τύπου την αγαπημένη και αξία συντρόφισσα Δώρα Αυγέρη. Της εύχομαι ολόψυχα δύναμη και επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι θα τα πάει εξαιρετικά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση

Για την ηθική πλευρά της πολιτικής αλλά και για τη διεύρυνση. Χρέος μου. Προσπερνώ το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Ιουλίου του 2023 ψηφίσθηκε ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία να παραμείνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ότι στις 3 Ιουλίου ψηφίσθηκε ομόφωνα και από την Κ.Ο.

Επίσης, προσπερνώ πως ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όλα τα μέλη του προεδρείου ορίζονται - εκλέγονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σε συνεδρίαση της, κατά τη διάρκεια της οποίας προφανώς και είναι προνόμιο του Προέδρου να εισηγηθεί τις προτάσεις του.

Ωστόσο, δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας.

Κυρίως όμως δεν προσπερνώ, ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μολονότι τότε βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ήταν ένας από εκείνους τους ελάχιστους βουλευτές χάρη στους οποίους υπερψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. Ότι μετά τη ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο, συμπρωταγωνίστησε στο σχηματισμό της Προοδευτικής Συμμαχίας που ξεκίνησε από το Γαλάτσι και οδήγησε στο 32% του 2019! Ότι ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, συμπαρατάχθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και όλους μας, στον καθημερινό αντιπολιτευτικό αγώνα αλλά και στον αγώνα για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ότι ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στο συλλογικό μας αγώνα με δηλώσεις του ή με τη δημόσια συμπεριφορά του. Υ.Γ. Μόλις διάβασα ότι με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, "από τις ιστοσελίδες" δηλαδή, ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέργιος Καλπάκης.

Ένας εξαιρετικός νέος σύντροφος, 33 ετών, της διεύρυνσης και της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα που του αναθέσαμε σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ