- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το μεταναστευτικό επί τάπητος στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
Αναλυτικά η ατζέντα των συζητήσεων
ΚΥΣΕΑ: Το μεταναστευτικό επί τάπητος στην σημερινή συνεδρίαση - Αναλυτικά η ατζέντα των συζητήσεων
Η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Βιώνουμε μια επιδείνωση στο μεταναστευτικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Μάλιστα, προέβλεψε περί τις 30.000 ροές το επόμενο διάστημα αν και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα επιστρέψουμε στους αριθμούς του 2015». «Εκεί που είχαμε περίπου 8.000 ροές, μπορεί να φτάσουμε μέχρι τις 30.000 ροές. Σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται ότι θα φτάσουμε στα πάρα πολύ δύσκολα χρόνια που είχαμε φτάσει μέχρι και στις 800.000», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στην σημερινή συνεδρίαση ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα αναφερθεί εκτενώς στις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη με την Ευρωπαία επίτροπο Ίλβα Γιοχανσον αλλά και τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν. Στην συνάντηση με την πρώτη, ο κ. Γεραπετρίτης έθεσε επί τάπητος το μεταναστευτικό ζήτημα με στόχο -σύμφωνα με πληροφορίες – η Ε.Ε. να αυξήσει τα κονδύλια προς την Άγκυρα. Κι αυτό, ούτως ώστε οι τουρκικές αρχές να συμβάλλουν πιο αποτελεσματικά στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα. «Όσο καλά και να λειτουργεί το ελληνικό κράτος, οι ελληνικές αρχές, το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί αν δεν υπάρξει μία συνολική αντιμετώπισή του εκτός συνόρων» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στο σημερινό ΚΥΣΕΑ θα προχωρήσει σε ενημερώσεις και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης, στον οποίο έχει πέσει το «βάρος» της διαπραγμάτευσης τόσο με τις Βρυξέλλες όσο και με την Άγκυρα. Από την πλευρά του έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση το απαράδεκτο της κατάστασης, τονίζοντας πως «είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την καταπολέμηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Τι ισχύει για τις μεταφορές μεταξύ φίλων
Τελετή με υψηλό συμβολισμό στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «φρένο» σε σενάρια Τσίπρα και Καρυστιανού
Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη Γενική Γραμματέα Μεταφορών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Πέντε μέλη της διοίκησης έκαναν λόγο για σοβαρά ζητήματα θεσμικής λειτουργίας
Η αντιπολίτευση μιλά για «χρηματοδότηση»
Με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή – Στρατηγική συνεργασία σε εκπαίδευση, γλώσσα, ιστορία, πανεπιστήμια
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.