Πολιτικη & Οικονομια

Νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών εξήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης

«Τελικός στόχος είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια», είπε ο υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τους επόμενους μήνες νομοσχέδιο για τη φορολόγησή τους - Η εξαγγελία Χατζηδάκη και ο στόχος του ΥΠΟΙΚ

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να έρθει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών. Βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των διατάξεων που θα περιλαμβάνει θα παίξει η ΑΑΔΕ και οι διασταυρώσεις των οικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων. 

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη φορολόγηση, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, όμως έχουν κάποια γίνει πράγματα», κυρίως με την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει στα σκαριά δέκα μέτρα, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, με προσανατολισμό τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για ελέγχους και συναλλαγές, όπως και περιορισμό των μετρητών.

Σχετικά με τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024. «Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πάνω από το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από αυτό του μισθωτού που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι τελικός στόχος της κυβέρνησης «είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια». 

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και επισήμανε πως σειρά γεγονότων έχουν αλλάξει τον κύκλο της διεθνούς οικονομίας. «Η κυβέρνηση δίνει όσα μπορεί» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βάλει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvp8uzw4oi75)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ