Πολιτικη & Οικονομια

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Για πολιτικό λαϊκισμό και αποποίηση ευθυνών τον κατηγορούν

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

ΔΕΘ: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία του Κ. Μητσοτάκη - Για πολιτικό λαϊκισμό και αποποίηση ευθυνών τον κατηγορούν

Δεν άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην 87η ΔΕΘ, η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση να εκτοξεύουν σφοδρά πυρά.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης φιμώνει τους επιστήμονες

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην αποποίηση ευθυνών» και προσθέτει «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να συνεργαστεί με τους επιστήμονες στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά μόνος στόχος του είναι να τους φιμώσει, ώστε να μην εκθέτουν με τις προειδοποιήσεις τους την κυβέρνησή του».

Ο Στέργιος Καλπάκης δήλωσε καταληκτικά ότι «τρεις μήνες μετά την επανεκλογή του στη διακυβέρνησή της χώρας, η πολιτική του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας».

Ολόκληρη η δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντί να παραδεχτεί τις ευθύνες του για την καταστροφή, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φιμώσει τους επιστήμονες»
Νομίζαμε ότι τα είχαμε ακούσει όλα από τον κ. Μητσοτάκη στη χθεσινή του ομιλία, σήμερα όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην αποποίηση ευθυνών. Χωρίς ίχνος ντροπής, δήλωσε ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε στη Θεσσαλία! Δηλαδή αν δεν λειτουργούσε, ποιο θα ήταν το μέγεθος της καταστροφής;

Και αφού - κατά τον κ. Μητσοτάκη - η κυβέρνησή του τα έκανε όλα καλά, έριξε τις ευθύνες στους επιστήμονες, που έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει για την ένταση της κακοκαιρίας, και ανακοίνωσε ότι ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο μεταφέρονται στον έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να συνεργαστεί με τους επιστήμονες στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά μόνος στόχος του είναι να τους φιμώσει, ώστε να μην εκθέτουν με τις προειδοποιήσεις τους την κυβέρνησή του. Αυτός είναι ο δήθεν εκσυγχρονιστής και φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε πάλι σήμερα ότι η κυβέρνησή του είναι ανίκανη να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας, γι' αυτό κάνει υποχρεωτική την ασφάλιση όλων των κατοικιών. Με άλλα λόγια, το σύνολο της κοινωνίας θα συνεχίσει να βυθίζεται στην ανασφάλεια, αλλά μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν θα αποζημιώνονται.

Τέλος, εκεί που όλη η κοινωνία έμεινε άφωνη είναι όταν άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι δεν δέχεται έναν καπιταλισμό χωρίς όρια. Ο πρωθυπουργός που έχει αφήσει την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη, που δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ και τώρα φέρνει τις 13 ώρες δουλειά την ημέρα, προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο.

Τρεις μήνες μετά την επανεκλογή του στη διακυβέρνησή της χώρας, η πολιτική του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvl7em0ndc5l)

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:Κανείς δεν αγωνιά για τον ανασχηματισμό του κ. Μητσοτάκη

Στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη μίλησε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «φαίνεται σα να παρέλαβε καμένη γη από τον εαυτό του και να ψάχνει πάλι τον φταίχτη ενώ είναι ο ίδιος τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός.

»Μίλησε για ευθύνες διαχρονικές και λάθη του παρελθόντος και δεν είδα συγκεκριμένη αυτοκριτική. Εγώ θα ήθελα και θα περίμενα μία πιο συγκεκριμένη αυτοκριτική από τον πρωθυπουργό των τεσσάρων τελευταίων ετών με την αδιαφάνεια, την κομματικοκρατία, τις απευθείας αναθέσεις, την κοινωνική αδικία, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, τη φορολογική αδικία, τη φοροαποφυγή, την ευάλωτη κοινωνία, τις φυσικές καταστροφές, την ενεργειακή φτώχεια».

«Τελικά, είναι ένα πράγμα να αυτοαποκαλείσαι επιτελικό κράτος και προοδευτικός εκσυγχρονιστής και άλλο πράγμα να επενδύεις και να περιμένεις τελικά το βαθύ και αναχρονιστικό κράτος να γίνει εργαλείο σου. Γιατί αυτό είδαμε τελικά τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφορικά, δε, με την κατάργηση του market pass, έκανε λόγο για «επιβεβαίωση των όσων λέγαμε ότι, όχι μόνο είναι ανεπαρκές μέτρο, αλλά κυρίως ότι είχε κοντά ποδάρια.

Το νέο σύμφωνο οικονομικής σταθερότητας έρχεται να μας βάλει νέους κανόνες. Άρα, επιβεβαιώνεται η ανάγκη να έχουμε μία δραστική δημόσια πολιτική παρεμβάσεων κυρίως με ελέγχους».

Ως προς την επενδυτική βαθμίδα, τέλος, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε τα εξής:

«Καλώς την και ας άργησε. Είναι αποτέλεσμα πολλών ετών διαφορετικών κυβερνήσεων και κυρίως του λαού μας. Το διακύβευμα δεν είναι αν θα την αποκτήσουμε, αλλά τι θα την κάνουμε. Αν θα τη μετουσιώσουμε σε κοινωνική δικαιοσύνη, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φορολογική δικαιοσύνη. Να διανεμηθεί η ωφέλεια στην κοινωνία».

Ελληνική Λύση: Προσπάθησε να κάνει το άσπρο, μαύρο

«Παρακολουθήσαμε έκπληκτοι και εμβρόντητοι όλοι οι Έλληνες έναν πρωθυπουργό κουρασμένο και καταβεβλημένο. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι προσπάθησε να κάνει το άσπρο, μαύρο, να πει ότι το ψέμμα ήταν αλήθεια, και δυστυχώς να αποδεχθούμε όλοι μας την πραγματικότητα ότι ένα δίκιο που το έχει ο πρωθυπουργός, είναι ότι παρέλαβε χάος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μετά τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ.

«Το πρόβλημα είναι ότι το χάος το δημιούργησε αυτός και η ανίκανη κυβέρνησή του», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ