Πολιτικη & Οικονομια

Μεγάλο προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά καταγράφει δημοσκόπηση - Κοντά σε εκλογή από τον πρώτο γύρο

Τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis για την περιφέρεια Αττικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - περιφέρεια Αττικής: Κοντά σε εκλογή από τον πρώτο γύρο ο Νίκος Χαρδαλιάς - Δημοσκόπηση Metron Analysis.
Με σημαντικό προβάδισμα προηγείται ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δημοσκόπηση για την περιφέρεια Αττικής © Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - περιφέρεια Αττικής: Κοντά σε εκλογή από τον πρώτο γύρο ο Νίκος Χαρδαλιάς - Δημοσκόπηση Metron Analysis.

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εκλογική μάχη της περιφέρειας Αττικής δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη η εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας δείχνουν τον Νίκο Χαρδαλιά να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 42%.

Ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός με 11%, ο Γιώργος Ιωακειμίδης με 7%, η Μαριάνα Τσίχλη με 6%, ο Γιάννης Πρωτούλης με 4% και ο Φίλιππος Καμπούρης με 4%.

Ενδιαφέρον αποτελεί πως η γκρίζα ζώνη των ψηφοφόρων (αποχή, λευκό, αναποφάσιστοι) ανέρχεται στο 25%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα σενάρια του Β’ γύρου για το πώς διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvikd473ejsh)

Εάν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, εκτιμάται πως η πρόθεση είναι στο 51% υπέρ του Νίκου Χαρδαλιά έναντι 20% του Γιώργου Ιωακειμίδη.

Εάν στον δεύτερο γύρο περάσει ο Γιάννης Σγουρός με τον Νίκο Χαρδαλιά τότε εκτιμάται πως η πρόθεση είναι στο 47% υπέρ του Νίκου Χαρδαλιά και 25% υπέρ του Γιάννη Σγουρού.

Θετικό προφίλ Χαρδαλιά αποτυπώνει η δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει μια καλή εικόνα στους ψηφοφόρους της Αττικής.

Είναι ο μόνος υποψήφιος που έχει θετικές γνώμες άνω του 50%, καθώς οι θετικές γνώμες για αυτόν είναι 55% και οι αρνητικές 37%, με τον Γιάννη Σγουρό να έχει 35% θετικές γνώμες και 31% αρνητικές και τον Γιώργο Ιωακειμίδη να έχει 19% θετικές και 18% και αρνητικές και να ακολουθούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Νίκος Χαρδαλιάς να είναι ο υποψήφιος με το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο ως προς τις γνώμες των ερωτηθέντων (+18%).

Όμως, είναι χαρακτηριστικό ότι Χαρδαλιάς, Σγουρός και Ιωακειμίδης είναι οι μόνοι υποψήφιοι που έχουν θετικοί ισοζύγιο. Για όλους τους άλλους οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ