- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από το υπουργείο Υγείας για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
Συντονισμός σειράς δράσεων - Πόρτα πόρτα οι κινητές μονάδες
Κακοκαιρία Daniel - Θεσσαλία: Υλοποιείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξη των πληγέντων από το υπουργείο Υγείας.
Το υπουργείο Υγείας εκπόνησε και υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.
Ο αρμόδιος υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος επισκέφθηκε άμεσα τις πληγείσες περιοχές, την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και τις εκεί δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Σε συνεχή συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συντονίστηκε σειρά δράσεων ειδικών κινητών μονάδων επαγγελματιών ψυχικής υγείας των δημοσίων υπηρεσιών και των ΑΜΚΕ της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχικής Υγείας «Αργώ».
Μετά την πρώτη υποστηρικτική παρέμβαση στις δομές υποδοχής πλημμυροπαθών, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους και άτομα χρήζοντα μερικής ή ολικής φροντίδας, τα οποία και μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία.
Ήδη, οι κινητές μονάδες πραγματοποιούν πόρτα- πόρτα επισκέψεις στους πληγέντες παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη και παραπέμποντας τυχόν ασθενείς ή ανάπηρους στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε συνεργασία και με την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώθηκαν διαδικτυακά και δια ζώσης ενημερώσεις των λειτουργών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντικών οργανώσεων για τρόπους και μεθόδους της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.
Αντίστοιχη ενημέρωση για την έγκαιρη αναγνώριση αναγκών σε παιδιά και εφήβους θα υπάρξει διαδικτυακά την επόμενη εβδομάδα με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς των σχολείων της περιοχής. Επί τόπου θα μεταβεί και ειδική κινητή μονάδα του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της 1ης ΥΠΕ Αττικής.
Αντίστοιχες δράσεις θα υπάρξουν και στον ορεινό όγκο του Πηλίου μόλις καταστεί δυνατή η οδική πρόσβαση.
Οι κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας θα παραμείνουν για μεγάλο διάστημα στην Θεσσαλία για την αντιμετώπιση των μετατραυματικών ψυχικών φαινομένων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ
Δυστυχώς στις εκλογές θα πάμε με ένα κόμμα εξουσίας και με πολλά κόμματα διαμαρτυρίας, δεξιά και αριστερά. Και δυστυχώς δεν θα ζήσουμε ένα σοβαρό ανταγωνισμό πολιτικών θέσεων για τα επίδικα
«Κουβαλάμε την κληρονομιά: του ΕΑΜ, της ΕΔΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ της Πρώτης Φοράς Αριστερά»
Ποιοι θα βρίσκονται στην αίθουσα
Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο την παρουσίαση του νέου κόμματος
«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα εθνική πυξίδα», ανέφερε
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Μαριάννα Τουμασάτου παρουσιάζουν την εκδήλωση
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Το νέο σύστημα ενώνει Κτηματολόγιο, Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ για ελέγχους και δικαιότερες επιβαρύνσεις
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο
Σε εξέλιξη επαφές Αθήνας-Βρυξελλών για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Eυρωπαϊκή Εισαγγελία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η ισχυρότερη παρουσία καταγράφεται στα δεξαμενόπλοια και στα bulk carriers
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.