Πολιτικη & Οικονομια

Γιατί μπήκαν στον «πάγο» τα σενάρια ανασχηματισμού

Τα μηνύματα του Μαξίμου στους βουλευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγαρο Μαξίμου
© EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αμετάβλητο θα παραμείνει το κυβερνητικό επιτελείο - Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου τη δεδομένη στιγμή είναι να εστιάσει στα ζητήματα που προέκυψαν από τη θεομηνία

Τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού στο άμεσο μέλλον έδωσαν χθες κυβερνητικές πηγές. Όπως σημείωναν, πράγματι έχουν γίνει τέτοιες εισηγήσεις στον πρωθυπουργό, αλλά ο ίδιος έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση ούτε τώρα ούτε μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Η σχετική φημολογία πυροδοτήθηκε μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας και το μέγεθος της καταστροφής από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μόνος του έδωσε τέλος στα σενάρια περί αποπομπής του.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, στο Μαξίμου μπορεί να μην είδαν με ικανοποίηση το ύφος με το οποίο μίλησε ο υπουργός, από την άλλη αποφάσισαν να κλείσουν τα σενάρια αλλαγής του. Μάλιστα, χθες ο Βασίλης Κικίλιας πέρασε το κατώφλι του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Ενδεικτικό της αντίληψης που κυριαρχεί πλέον στο Μαξίμου είναι πως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να απαντήσει στη συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια, είπε πως η κυβέρνηση δεν σχολιάζει συνεντεύξεις υπουργών της, καλύπτοντας παράλληλα τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας με την επισήμανση ότι όπως «όλοι οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού» δίνει τις πιο δύσκολες μάχες με τις πιο πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές.

Την ίδια ώρα, πηγές του Μαξίμου έβαζαν φρένο και στα σενάρια περί γενικών αλλαγών, δηλαδή ενός «μίνι ανασχηματισμού» μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα σενάριο το οποίο επίσης κυκλοφόρησε ευρέως το τελευταίο διάστημα. «Αν κάθε φορά που γράφονταν αυτά γίνονταν, τότε θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε ένα μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή», συμπληρώνοντας πως «θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης».

Τα SMS του Μαξίμου στους βουλευτές

Από την άλλη, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε την φράση πως οι πάντες αξιολογούνται διαρκώς.

Σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ επισημαίνεται στο πλαίσιο της αποφυγής οποιασδήποτε «παραφωνίας» εστάλησαν μηνύματα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, καλώντας τους -υπό το βάρος των γεγονότων- κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη να συμμετέχουν μόνο στις αναγκαίες και αυστηρά θεσμικές εκδηλώσεις, εφιστώντας ουσιαστικά την προσοχή των βουλευτών να αποφύγουν οποιαδήποτε συμπεριφορά «εκτός κλίματος».

Η σύσταση αυτή, μάλιστα, δεν αφορά μόνο στην παρουσία και την περίοδο της ΔΕΘ, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένων και των αυτοδιοικητικών εκλογών που πλησιάζουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ