Ζόραν Ζάεφ: Με τον Αλέξη Τσίπρα θα είμαστε αδέλφια μέχρι το τέλος της ζωής μας
Συνέντευξη με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ζόραν Ζάεφ: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αδελφός μου - Οικοδομήσαμε συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας - Πέντε χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Ο Αλέξης είναι αδερφός μου. Και θα είμαστε αδέρφια μέχρι το τέλος της ζωής μας, γιατί μαζί είχαμε αρκετό θάρρος να “κόψουμε” αυτούς τους φραγμούς μεταξύ των χωρών μας και να οικοδομήσουμε μια αδελφική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας».
Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο One Channel με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Το κουράγιο που έδειξε ο Αλέξης στον ελληνικό λαό, στους πολίτες των Βαλκανίων, στην ΕΕ και στους ανθρώπους όλου του κόσμου, θα το θυμόμαστε μέχρι το τέλος της ζωής μας και σίγουρα, και η γενιά που έχουμε μπροστά μας. Αυτό αναγνωρίστηκε από τον δυτικό κόσμο, τον δυτικό δημοκρατικό κόσμο αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ.
«Τον παρακολούθησα πώς αγωνίστηκε ακόμα και στις τελευταίες εκλογές. Είναι πολύ προοδευτικός, είναι πολύ θετικός χαρακτήρας και πιστεύει στο καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες πολίτες αλλά και για την ΕΕ και όλα τα Βαλκάνια. Μιλάω μαζί του όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησα να τον ενθαρρύνω στο συνέδριο, αλλά στη δημοκρατία στο τέλος της ημέρας ο κόσμος αποφασίζει ποιος θα κυβερνήσει.
Πιστεύω, όπως και του ανέφερα, όταν κλείνει η μια πόρτα, τρεις άλλες ανοίγουν. Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για το πώς να αγωνιστούμε για την καλύτερη ζωή των πολιτών μας, για τις προοδευτικές αξίες, για τις δυτικές αξίες, για τις ευρωπαϊκές αξίες και πιστεύω ότι θα βρει τρόπο να συνεχίσει τον αγώνα του για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, των Ελλήνων πολιτών αλλά και για τη συμμετοχή και στη βελτίωση όλων των Δυτικών Βαλκανίων. Και ξέρετε, αν ο διπλανός σου είναι καλός, είσαι και εσύ καλός, αν ο γείτονάς σου πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, θα έχει επίσης θετικά αποτελέσματα και για σένα», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.