Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση OPINIONPOLL: Μάχη Ζέρβα - Αγγελούδη για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Η πρόθεση ψήφου, το ποσοστό των αναποφάσιστων και οι προβλέψεις για τον δεύτερο γύρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Δήμος Θεσσαλονίκης: Σε μάχη Ζέρβα - Αγγελούδη εξελίσσεται η μάχη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της OPINIONPOLL.
Μάχη Ζέρβα - Αγγελούδη για τον δήμο Θεσσαλονίκης δείχνει νέα δημοσκόπηση © Δήμος Θεσσαλονίκης

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 - Δήμος Θεσσαλονίκης: Σε μάχη Ζέρβα - Αγγελούδη εξελίσσεται η μάχη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της OPINIONPOLL.

Προβάδισμα του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα στον πρώτο γύρο για τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά νίκη του Στέλιου Αγγελούδη στον δεύτερο, αποτυπώνει δημοσκόπηση της OPINIONPOLL για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, στον πρώτο γύρο και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προηγείται με 26.4% έναντι 16% του Στέλιου Αγγελούδη.

Ακολουθούν οι Σπύρος Πέγκας με 12%, ο Στέργιος Καλόγηρος με 6.7% , η Μαρία Κέκη (Πόλη Ανάποδα) με 4.7% , ο Δρόσος Τσαβλής με 3.8% και ο Βασίλης Τομπουλίδης με 3.2%. Σημειώνεται, ότι το 22.4% εμφανίζεται να είναι αναποφάσιστοι και το 3.6% να μην απαντά.

Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που εμφανίζεται είναι ότι σε ένα δεύτερο γύρο με αντιπάλους τον Κ. Ζέρβα και τον Σ. Αγγελούδη , φαίνεται να κερδίζει την μάχη ο Σ. Αγγελούδης με 35.2% έναντι 28.7% με το 19.3% να είναι αναποφάσιστοι και το 9.1% να αποφεύγουν να απαντήσουν.

Αντίθετα σε ένα ενδεχόμενο δίδυμο δευτέρου γύρου με τον Κ. Ζέρβα απέναντι στον Σπ. Πέγκα, ο Κ. Ζέρβας εμφανίζεται να επικρατεί με 33.7% έναντι 27.8%, με 19.7% αναποφάσιστους και 9.3% να μην απαντούν.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας

To δίδυμο των δύο βασικών μονομάχων εμφανίζεται και σε όλα τα ευρήματα είτε αφορά την δημοφιλία, είτε αφορά την δυνητική ψήφο και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας (ποιος είναι πιο ικανός, πιο έμπειρος, πιο κοντά στους πολίτες, διαθέτει ολοκληρωμένες απόψεις για τις ανάγκες και τις προοπτικές και τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης).

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη δυνητική ψήφο το 38.5% απαντά ότι θα μπορούσε να ψηφίσει τον Κώστα Ζέρβα για Δήμαρχο, ενώ το 51.5% δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να τον ψηφίσει ποτέ, με το 10.1% να μην απαντά.

Αντίστοιχα τον Σ. Αγγελούδη δηλώνει ότι μπορεί να τον ψηφίσει το 33.5% με το 24.6% να απαντά ότι δεν θα μπορούσε να τον ψηφίσει ποτέ και το 41.9% να μην απαντά.

Τα αντίστοιχα ευρήματα για τον Σπύρο Πέγκα είναι 29.3%, – 25.6%- 45.1%, για τον Στέργιο Καλόγηρο 20.8%- 29%- 50.2%, για την Μαρία Κέκη 19.5%- 31.1%- 51.9%, τον Δρόσο Τσαβλή 17%- 31.1%- 51.9% και για τον Βασίλη Τομπουλίδη 15.5% – 30.5%- 54%.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Ο κ.Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ακόμα δρόμο

«Το βασικό είναι να μην γελαστεί: δεν μπορεί να υπάρξει κανένα απολύτως ενδεχόμενο "επιστροφής" του, αν δεν κερδίσει προηγουμένως έστω και ψήγματα της εμπιστοσύνης των κεντρώων μετριοπαθών»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.