- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στον αγιασμό στον Έβρο ο Μητσοτάκης: «Δεν το βάζουμε κάτω, ξαναχτίζουμε καλύτερα»
Βρέθηκε στο δημοτικό Παλαγίας Έβρου το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές και φτιάχτηκε σε χρόνο-ρεκόρ
Στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Έβρου ο πρωθυπουργός: «Σε όλη αυτήν την προσπάθεια θα σταθούμε δίπλα σας»
Στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Έβρου, το οποίο υπέστη σοβαρές φθορές από τις πρόσφατες πυρκαγιές, οι οποίες αποκαταστάθηκαν σε 20 ημέρες, παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Καταφέραμε και πετύχαμε, δουλεύοντας όλοι μαζί, ένα μικρό θαύμα, καθώς μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες ένα σχολείο το οποίο ήταν πρακτικά κατεστραμμένο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους μαθητές μας, για τους δασκάλους τους, καλύτερο από ό,τι ήταν πριν. Και θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλες και όλους όσοι δούλεψαν για να μπορέσουμε σήμερα να είμαστε εδώ και να κάνουμε τον αγιασμό σε αυτό το σχολείο το οποίο τόσο αγαπάτε, στις υπηρεσίες του Δήμου, στους γονείς πρώτα και πάνω απ' όλα -που ξέρω πόσο πλάτη βάλατε για να μπορούμε να είμαστε σήμερα εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του.
«Θέλω να γνωρίζετε ότι σε όλη αυτήν την προσπάθεια θα σταθούμε δίπλα σας. Και εδώ, για το σχολείο, το οποίο θα γίνει πολύ καλύτερο από ό,τι ήταν πριν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Και συνέχισε: «Εκτός από αυτά τα οποία θα κάνουμε στο σχολείο, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε γύρω από το σχολείο. Και θέλω να σας ενημερώσω ότι ήδη οι σχετικές μελέτες αποκατάστασης της περιοχής γύρω από την Παλαγία έχουν ήδη δρομολογηθεί. Έχουμε το κόστος. Έχουμε ήδη βρει και τους σχετικούς χορηγούς, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, τα αντιδιαβρωτικά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν και μετά όλοι μαζί να βοηθήσουμε τη φύση, η οποία πολύ γρήγορα, είμαι σίγουρος, θα κάνει τη δουλειά της για να πρασινίσει ξανά αυτό το πολύ όμορφο μέρος. Το ίδιο φυσικά θα κάνουμε για όλο τον Έβρο».
«Όσο μεγάλες και αν είναι οι αντιξοότητες δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Ανασκουμπωνόμαστε και ξαναχτίζουμε καλύτερα αυτά τα οποία η μανία της φύσης κατέστρεψε», είπε.
Πέραν των επισκευών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων χάρη σε χρηματοδότηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας ώστε το σχολικό συγκρότημα να υποδεχτεί μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, το επόμενο διάστημα προβλέπεται να υλοποιηθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, που θα περιλαμβάνουν εγκατάσταση θερμοπρόσοψης και αντικατάσταση των κουφωμάτων. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ήδη σχεδιάζεται η κατασκευή γυμναστηρίου και βιβλιοθήκης.
Αναφερόμενος στις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία, ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλω, αγαπητά μου παιδιά και αγαπητοί δάσκαλοι και γονείς, σήμερα η σκέψη μας να πάει σε ένα άλλο μέρος της Ελλάδος το οποίο, δυστυχώς, δοκιμάζεται ακόμα περισσότερο από ό,τι δοκιμαστήκατε εσείς. Στη Θεσσαλία, όπου δυστυχώς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχασαν τα σπίτια τους μέσα από μια καταστροφική πλημμύρα όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί στη χώρα μας».
«Αλλά θέλω να ξέρετε ότι όσο μεγάλες και αν είναι οι αντιξοότητες, όσο μεγάλες και αν είναι οι δυσκολίες δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, έτσι δεν είναι; Ποτέ κάτω. Πάντα ανασκουμπωνόμαστε, πάντα κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και ξαναχτίζουμε καλύτερα, όχι απλά ξαναχτίζουμε, ξαναχτίζουμε καλύτερα αυτά τα οποία η μανία της φύσης κατέστρεψε», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυρ. Πιερρακάκης: Το σχολείο αυτό σήμερα γίνεται ένα σύμβολο για όλη τη χώρα
«Η πολιτεία βρέθηκε δίπλα σας, η πολιτεία θα είναι δίπλα σας, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Και βέβαια, το σχολείο αυτό σήμερα γίνεται ένα σύμβολο για όλη τη χώρα, πως έπειτα από αντιξοότητες, έπειτα από δυσκολίες, ακόμα κι έπειτα από καταστροφές, πάντα καταφέρνουμε να βελτιωθούμε, πάντα γινόμαστε καλύτεροι, πάντα καταφέρνουμε να ξανασηκωθούμε», σημείωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Σήμερα έχουμε την χαρά να κάνουμε τον αγιασμό σε ένα πολύ καλύτερο, πολύ ομορφότερο σχολείο από αυτό που αφήσατε τον Ιούνιο και θα γίνει ακόμα ομορφότερο», δήλωσε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, Δήμητρα Βουρδόγλου.
Και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς, κ. πρωθυπουργέ, που με την ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για τον Έβρο μας, δώσατε τάχιστα, ο ίδιος προσωπικά, λύση στη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης του σχολείου μας».
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Φίλιππος Κετίκογλου, ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση για την ταχύτητα με την οποία εκτελέστηκαν τα έργα αποκατάστασης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ερωτήματα για έργο προσβασιμότητας ΑμεΑ κόστους 277.000 ευρώ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.