Πολιτικη & Οικονομια

Αγοραστός: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να αναβληθούν

Ζήτησε άμεση χρηματοδότηση

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κώστας Αγοραστός
© EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αγοραστός - Κακοκαιρία Daniel: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να αναβληθούν

Αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών, μετά την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, πρότεινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Δεν μπορούν να γίνουν. Δεν είναι απόφαση της Περιφέρειας. Αν ήταν απόφαση της Περιφέρειας, δεν θα γινόταν» δήλωσε στην ΕΡΤ. Ερωτηθείς για το εάν ζητά αναβολή, ανέφερε: «Εμείς δεν ζητάμε αναβολή. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε, ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές. Πώς θα πάνε σε όλες αυτές τις περιοχές να ψηφίσουν;».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι έχει θέσει το θέμα στο υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο σημειώνεται ότι στη σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλία υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ανέφερε κάτι για το ζήτημα του χρόνου των εκλογών.

Αγοραστός - Κακοκαιρία Daniel: Άμεση χρηματοδότηση

Ο κ. Αγοραστός ζήτησε άμεση χρηματοδότηση, προκειμένου να γίνουν γρήγορα τα έργα με ταχείες διαδικασίες. «Αν πάμε με συνθήκες κανονικότητας, τα έργα δεν μπορούν να γίνουν σε διάστημα τέτοιο που να επιτρέπουν την επαναφορά στην προγενέστερη κατάσταση», είπε, προσθέτοντας ότι με τις κανονικές διαδικασίες «οι μπουλντόζες θα μπουν μετά από έναν χρόνο».

Σε μια πρώτη εκτίμηση, υποστήριξε ότι θα χρειαστούν πάνω από 2 δισ. ευρώ για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία. «Στον Ιανό απαιτήθηκαν 700 εκατομμύρια. Εδώ χρειάζονται τα τριπλάσια ποσά, αφού έχουν καταστραφεί σπίτια, εργοστάσια, δρόμοι, γέφυρες» είπε.

«Οι πιο δύσκολες περιοχές είναι η Καλόγριανα, το Ριζοβούνι το Καματερό, η Μεταμόρφωση, ο Κοσκινάς, η Μαραθέα και ο Βλοχός, όπου θα επιχειρήσουν πολλές δυνάμεις σήμερα, χωρίς να σταματάνε να επιχειρούν στα άλλα που είναι ο Παλαμάς, τα Μεγάλα Καλύβια, η Φαρκαδόνα και διάφορα άλλα χωριά τα οποία χρειάζονται στο Δήμο, σε Δήμους της Καρδίτσας. Και βέβαια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια της προσωρινής αποκατάστασης κάποιων δρόμων με δεκάδες μηχανήματα, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία διαμόρφωσης μιας των δρόμων» ανέφερε.

Επίσης υποστήριξε ότι η στάθμη του Πηνειού έχει σταθεροποιηθεί. «Έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές, στις περιοχές δηλαδή εκείνες οι οποίες υπάρχουν για να μπορούν να παίρνουν τα νερά, τα οποία έρχονται και είναι περισσότερα από την κοίτη του ποταμού» διευκρίνισε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvd9grpa1x09)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκρέκας
Σκρέκας μετά την δίωξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης

«Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά έναν πραγματικό αγρότη, με πραγματική παραγωγή. Δεν αφορά ανύπαρκτη καλλιέργεια, εικονική δραστηριότητα ή παράνομη είσπραξη ενισχύσεων»

Vidcast Μακριά από το Πλήθος | Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν καθήκον να είναι αισιόδοξοι
Vidcast Μακριά από το Πλήθος | Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν καθήκον να είναι αισιόδοξοι

Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY