Πολιτικη & Οικονομια

Σπαρτιάτες: Επιστροφή στα... έδρανά τους

Τι άκουσαν στη Βουλή για τις σχέσεις τους με τον Κασιδιάρη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπαρτιάτες: Επιστροφή στα... έδρανά τους
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σπαρτιάτες: Ολοκλήρωσαν την κυβίστηση, επιστρέφοντας στα... έδρανά τους στη Βουλή - Τι άκουσαν για τις σχέσεις τους με τον Ηλια Κασιδιάρη 

Μπορεί ο Βασίλης Στίγκας να μην αποκάλυψε τι κατέθεσε σήμερα, Τρίτη (5/9) στην Εισαγγελία σχετικά με τις καταγγελίες του περί Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, αλλά στη Βουλή ακούστηκαν πολύ περισσότερα για τις υπόγειες διασυνδέσεις με τον καταδικασμένο για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων που είδαν τους διαγραμμένους βουλευτές των Σπαρτιατών να επιστρέφουν κανονικά στα έδρανά τους μετά την κυβίστηση που σημειώθηκε χθες βράδυ, υπό τον φόβο της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της απώλειας του 1,5 εκατ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης.

Η κολωτούμπα Στίγκα

Χθες αργά το βράδυ, λίγες ώρες πριν από την κατάθεση στην εισαγγελέα, ο πρόεδρος του κόμματος κάλεσε εκείνους που είχε διαγράψει να επιστρέψουν.

Στην επιστολή του προς τους βουλευτές Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη, ο Βασίλης Στίγκας αναφέρει ότι δόθηκαν εξηγήσεις εκατέρωθεν, ότι αποδέχθηκε τη συγγνώμη των βουλευτών που δεν εμφανίστηκαν στο πλευρό του κατά τη συζήτηση για τις πυρκαγιές στην Ολομέλεια της Βουλής και «ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, "Greek Mafia" και "ομάδα εκβιαστών", δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας».

Η δήλωση «μετάνοιας» των βουλευτών

Σημερα, μετά την κατάθεση στην εισαγγελέα, ο Βασίλης Στίγκας έδωσε στη δημοσιότητα τη δήλωση των βουλευτών του κόμματος. 

Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σπαρτιάτες, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό, ο όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια), δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας.

»Ως βαθιά δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομές πράξεις και τακτικές. Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του προέδρου, Βασίλης Στίγκα και με τη βοήθεια του θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που τα δημιουργούν».

Οι αντιδράσεις στη Βουλή

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι του κάνει μεγάλη εντύπωση ότι σε μια εβδομάδα ήρθαν διαγραφές αλλά και ανεξαρτητοποιήσεις σε ένα κόμμα μετά από καταγγελίες του ίδιου του προέδρου του κόμματος.

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης, όχι μόνο ασκεί επιρροή, αλλά ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα» τόνισε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας με νόημα ότι όλα ξεχάστηκαν μετά την κλήση από την εισαγγελία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε: «Έχουμε πλέον ξεκάθαρα ενδείξεις, αλλά και ομολογίες, για την πραγματική ηγεσία αυτού του κόμματος, που παραπέμπει στον προφυλακισμένο Κασιδιάρη. Ένα ερώτημα έχω να απευθύνω μόνο στην κυβέρνηση: Θα εφαρμόσει επιτέλους το νόμο; Θα συνεχίσει η Ελληνική Πολιτεία να χρηματοδοτεί ένα κόμμα που καθοδηγείται από έναν καταδικασμένο και έγκλειστο αρχηγό ή θα εφαρμόσει τη νομολογία του ΣτΕ;».

Η δήλωση του κ. Κατρίνη, προκάλεσε την αντίδραση του Στίγκα. Αναρωτήθηκε «εάν ο κ. Κατρίνης είναι δικαστής ή εισαγγελέας» και πρόσθεσε «υπάρχει καμία απόφαση; Τι έχει στα χέρια του και μιλάει έτσι».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε στον πρόεδρο των Σπαρτιατών τις δηλώσεις του ίδιου εντός της Ολομέλειας περί Greek Mafia και κυκλωμάτων που επηρεάζουν ή διαμορφώνουν απόψεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι το ΚΚΕ «πρωτοστατεί στη μάχη να τσακιστούν κάθε είδους φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα και συνδυασμοί, τα οποία δεν είναι αντισυστημικά κόμματα αλλά τα μαντρόσκυλα του συστήματος, που τα αξιοποιεί το σύστημα κατά το δοκούν».

«Αυτό επιβεβαιώνεται από τον καταδικασμένο Κασιδιάρη που εξακολουθεί να αξιοποιεί παράθυρα και δυνατότητες αυτών των νόμων για να εντείνει την δηλητηριώδη παρέμβασή του. Επιβεβαιώνεται από την περίπτωση του ναζιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών» και όσα βλέπουμε να γίνονται» κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ