Πολιτικη & Οικονομια

«Αδειάζει» η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ τον Κασσελάκη: «Η αστυνομική προστασία δίνεται πάντα κατόπιν αιτήματος»

Όλο το παρασκήνιο για την αστυνομική φρουρά στον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, τοποθετήθηκε για τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε με την αστυνομική προστασία στον Στέφανο Κασσελάκη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε και έλαβε αστυνομική προστασία, αποτελούμενη από τρεις αστυνομικούς και ένα υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., με τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ να αναγκάζεται τελικά να ζητήσει ανάκληση της φρούρησής του.

Ωστόσο, απαντώντας στον ισχυρισμό του κ. Κασσελάκη ότι η ίδια η Αστυνομία έκρινε ότι χρήσει προστασίας, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου «άδειασε» ουσιαστικά τον 35χρονο επιχειρηματία και φέρελπι πολιτικό.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, η ΕΛ.ΑΣ. δεν προτείνει, αλλά δέχεται αιτήματα από τους εκάστοτε πολίτες που ζητούν αστυνομική προστασία.

«Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. όταν κάποιος αιτείται φύλαξη ή προστασία. Ανάλογα εξετάζεται το αίτημα, διαβιβάζεται στην αρμόδια υπηρεσία κι εγκρίνεται ή απορρίπτεται από επιτροπή», είπε αρχικά η κυρία Δημογλίδου μιλώντας στο Open.

«Από τη στιγμή που τοποθετήθηκε δημόσια και είπε ότι δεν θέλει, βγάλαμε μια ανακοίνωση, με την οποία ενημερώσαμε ότι αποσύρεται η φύλαξη την οποία είχε αιτηθεί», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Κληθείσα να αποσαφηνίσει το αν η ΕΛ.ΑΣ. τον παρότρυνε να λάβει προστασία, ξεκαθάρισε πως: «Πάντα η ΕΛ.ΑΣ. ενεργοποιείται κατόπιν αιτήματος».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και η απάντηση Κασσελάκη

Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη του ρ/σ ΣΚΑΪ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε και έλαβε αστυνομική προστασία τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύντροφό του προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και την οπισθοχώρηση του ίδιου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό χθες το βράδυ ότι ζήτησε την ανάκληση της φρουράς, σημειώνοντας ότι κάλυπτε ο ίδιος τα έξοδα για τον αστυνομικό και ότι η προστασία του είχε διατεθεί έως την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αναφερόμενος στη δημοσιογραφική αποκάλυψη, έκανε λόγο για βρώμικο πόλεμο από διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Παράλληλα, σε χθεσινή της ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι «ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

  1. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.
  2. Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  3. Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί».