Πολιτικη & Οικονομια

Χαρδαλιάς: «Συνεργάζομαι με τον Πατούλη - Μπορώ να κάνω μεγάλες υπερβάσεις»

Γιατί δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Ψήφισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Νίκος Χαρδαλιάς: Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 και την παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (28.8) στην ΕΡΤ ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε και στον κ. Σγουρού που υποστήριξε ότι για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, πρώτα θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από υφυπουργός. 

«Εγώ από την πρώτη στιγμή που μου ανατέθηκε, που αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό, ήμουν ξεκάθαρος. Είπα ότι στο τέλος του μήνα θα δώσω την παραίτησή μου. Για ποιον λόγο το δίνω στο τέλος του μήνα: Θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο να παρατήσω μια σειρά εκκρεμοτήτων που αφορούσε εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα που άπτονται και της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και του προγράμματος εξοπλισμών. Εγώ αυτές τις τρεις εβδομάδες δεν είχα κάποια προνομιακή διαχείριση. Αυτές τις τρεις βδομάδες προσπαθούσα ταυτόχρονα να κάνω όσα ένας υποψήφιος περιφερειάρχης πρέπει να κάνει μέσα σε τρεις τέσσερις μήνες και ταυτόχρονα να κλείσει όλα τα μεγάλα ζητήματα που μου έχουν ανατεθεί, ώστε να μπορέσω να τα δρομολογήσω και να παραδώσω και στον κύριο υπουργό και στον αγαπητό υφυπουργό εκείνους τους φακέλους με τα ορόσημα και τους οδικούς χάρτες που χρειάζεται για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ό,τι είπα, το έκανα. Και να σας πω και κάτι άλλο. Επειδή όλοι γνωριζόμαστε, ξέρετε, εγώ έχω ένα αξιακό σύστημα το οποίο το πραγματεύονται και τα ζητήματα αξιοπρέπειας για μένα είναι πολύ σημαντικά το αν υπάρχει ασυμβίβαστο και θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος μέχρι και τη μέρα που –αν όλα πάνε καλά, ορκιστώ– μου είναι παντελώς αδιάφορο» απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε ό,τι αφορά την απόφαση να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην απόφαση του πρωθυπουργού και τη συζήτησή τους. «Δεν το είχαμε συζητήσει. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Από 'κει και πέρα, στη ζωή μου έλεγα το μέλημά μου και ήταν το στοίχημά μου να είμαι χρήσιμος, αλλά κυρίως να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία».

Νίκος Χαρδαλιάς: «Έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω μεγάλες υπερβάσεις»

Όσο για το ότι στο ψηφοδέλτιό του υπάρχουν και στελέχη από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, αλλά και από διάφορους πολιτικούς χώρους, ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Υπάρχει ένα κάλεσμα, μια πανστρατιά ανθρώπων που ο καθένας έχει το δικό του πεδίο γνώσεων και ταυτόχρονα έχει και το δικό του μεράκι και διάθεση να προσφέρει» και πρόσθεσε, «Έχω αφήσει την αυτοδιοικητική μου σφραγίδα. Δώδεκα χρόνια στον Δήμο Βύρωνα, άλλα οκτώ χρόνια σαν δημοτικός σύμβουλος και μετά στους περιφερειακος συμβούλος, έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω μεγάλες υπερβάσεις. Υπερβάσεις με μόνο γνώμονα, όχι κάποια ιδιοτέλεια δική μου, αλλά το πώς θα υπηρετήσουμε τις κοινωνίες με τον καλύτερο τρόπο. Εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και τα προβλήματα αυτά δεν έχουν χρώμα και δεν επιζητούν κομματικές καλύψεις. Το έχω αποδείξει στην πράξη ότι μπορώ να συνεργαστώ και ταυτόχρονα είναι και μια κουλτούρα, αν θέλετε, την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει “επιβάλει” στην ίδια την κοινωνία, το επιβάλλει μέσα σε εισαγωγικά. Έχω μάθει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αναφορές, διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά οι αγωνίες μας, οι ανησυχίες μας και ο τρόπος που μπορούμε να λύσουμε προβλήματα παραμένει σταθερός».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Νίκος Χαρδαλιάς: «Συνεργάζομαι με τον κ. Πατούλη»

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Αττική, Γιώργο Πατούλη, ο Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε: «Συνεργάζομαι και με τον κύριο Πατούλη. Έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά στην Αττική και νομίζω ότι πρέπει να χτίσουμε πάνω στα όσα θετικά έχουν γίνει και ταυτόχρονα, αν υπήρχαν προβλήματα, αν υπήρχαν αρρυθμίες, παθογένειες, να μπορέσουμε να τις διορθώσουμε».

Νίκος Χαρδαλιάς: «Το ζήτημα των σκουπιδιών θα λυθεί οριστικά»

Στην ίδια συνέντευξη, ο Νίκος Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι το πρώτο μέλημα για την Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να είναι αυτό των σκουπιδιών και η άμεση επίλυσή του. «Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο ταλανίζει το λεκανοπέδιο εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια. Δεν θέλω να απολογηθώ για τις χρόνιες παθογένειες ενός συστήματος γραφειοκρατικού ή την όποια έλλειψη, θέλω να πιστεύω της βούλησης να γίνουν κάποια πράγματα. Είμαι ένας άνθρωπος που στη ζωή μου για ότι δεσμεύτηκα, το υλοποίησα. Αδιαπραγμάτευτα. Για όλα όσα θα δεσμευτώ που αφορούν στις γειτονιές του λεκανοπεδίου θα είμαι ξεκάθαρος μέσα από ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη που θα λέει τι θα κάνω, πότε θα το κάνω, πώς θα το χρηματοδοτήσεις. Και το βασικότερο είναι πότε θα ολοκληρωθεί. Την πενταετία αυτή, το ζήτημα των σκουπιδιών μέσα στην πρώτη τριετία, θα έχει λυθεί οριστικά και απαρέγκλιτα».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Χαρδαλιά

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv4bspghrbu9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ