Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Κροατίας - Συλλυπητήρια για τη δολοφονία του φιλάθλου

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη ο Αντρέι Πλένκοβιτς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς - Τι συμφωνήθηκε για τους κρατούμενους των επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς - Τι συμφωνήθηκε για τους κρατούμενους των επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Ion-Marcel Ciolacu. Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την ανάληψη καθηκόντων πρωθυπουργού από τον κ. Ciolacu.

O πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ρουμάνο ομόλογό του για την βοήθεια της χώρας του για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Συζητήθηκαν ακόμη οι προοπτικές των διμερών σχέσεων με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η συνεργασία στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου Βοσνίας και Ερζεγοβίνης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Borjana Krišto.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και η υποστήριξη της Ελλάδας στα επόμενα βήματα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς την ευρωπαϊκή της προοπτική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ