Πολιτικη & Οικονομια

Στην Αθήνα για τη διάσκεψη των Βαλκανίων η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Πρέπει να φέρουμε τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πολύ πιο κοντά μας», τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στην Αθήνα η πρόεδρος της Κομισιόν για τη διάσκεψη των Βαλκανίων - Θα παραστεί στο δείπνο της ελληνικής κυβέρνησης - Η ανάρτησή της.
H πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στην Αθήνα © Alexandros Michailidis/SOOC

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στην Αθήνα η πρόεδρος της Κομισιόν για τη διάσκεψη των Βαλκανίων - Θα παραστεί στο δείπνο της ελληνικής κυβέρνησης - Η ανάρτησή της.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Αθήνα για να συζητήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων και των εταίρων μας» στα ανατολικά της ΕΕ και στα Δυτικά Βαλκάνια σημειώνει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Τονίζει ότι «πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας, τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πολύ πιο κοντά μας και πολύ πιο γρήγορα».

«Θα συνεχίσουμε να καταρρίπτουμε τα εμπόδια μεταξύ των περιοχών μας», καταλήγει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

H πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Αθήνα ώστε να παραστεί στο άτυπο δείπνο που διοργανώνει η ελληνική κυβέρνηση για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη Σύνοδο Ε.Ε. - Δυτικών Βαλκανίων και τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης».

Στο δείπνο θα μετάσχουν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, του Μαυροβουνίου Γιακόβ Μιλάτοβιτς, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι, η Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μποριάνα Κρίστο, ο [ρωθυπουργός της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ, της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσιολάκου και η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων παρουσία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ