- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015 ο αριθμός των πτωχευμένων εταιρειών στην ΕΕ
Τα στοιχεία της Eurostat - Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο
Eurostat: Το υψηλότερο επίπεδο από το 2015 έφτασε ο αριθμός των πτωχευμένων εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις.
Το υψηλότερο επίπεδο από το 2015 έφτασε ο αριθμός των πτωχευμένων εταιρειών στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη Eurostat, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ο αριθμός των δηλώσεων πτώχευσης των επιχειρήσεων της ΕΕ αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο αριθμός των πτωχεύσεων αυξήθηκε κατά 8,4% και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της συλλογής δεδομένων το 2015.
Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο είναι τα καταλύματα και η εστίαση -όπου οι δηλώσεις πτώχευσης αυξήθηκαν κατά 23,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο- ακολουθούμενοι από τις μεταφορές και την αποθήκευση (+15,2%) και την εκπαίδευση, την υγεία και τις κοινωνικές δραστηριότητες (+10,1%).
Σε σύγκριση με το προ πανδημίας τέταρτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός των κηρύξεων πτώχευσης το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν υψηλότερος στην πλειονότητα των τομέων της οικονομίας. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό των πτωχεύσεων, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, καταγράφηκαν στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης (+82,5%) και στις υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευσης (+56,7%).
Τα δεδομένα για τις επιχειρήσεις στην ΕΕ προ και μετά την πανδημία
Αντίθετα, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, υπήρχαν μόνο δύο τομείς της οικονομίας όπου ο αριθμός των κηρύξεων πτώχευσης ήταν χαμηλότερος από ό,τι το προ πανδημίας τέταρτο τρίμηνο του 2019: η βιομηχανία (-11,5%) και οι κατασκευές (-2,7%) .
Όσον αφορά τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, μετά από αύξηση 2% το πρώτο τρίμηνο του έτους, αυτές μειώθηκαν ελαφρά κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Γενικά, από το 2023, ο αριθμός εγγραφών νέων επιχειρήσεων ήταν υψηλότερος σε σχέση με την περίοδο 2015-2022.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.