Πολιτικη & Οικονομια

Αντιδράσεις μετά την ανάρτηση «το 16ωρο απελευθερώνει» στελέχους του ΠΑΣΟΚ - Μαρινάκης: Ακραία χυδαιότητα

«Ήταν λάθος μου η ανάρτηση», δηλώνει ο Παναγιώτης Καρίπογλου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκίτσο που γράφει «το 16ωρο απελευθερώνει» ανήρτησε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Μαρινάκης: Χυδαία η παρομοίωση με το Άουσβιτς - Η ανακοίνωση της Τρικούπη.
Σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει» ανήρτησε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ © Παναγιώτης Καρίπογλου/Facebook

Σκίτσο που γράφει «το 16ωρο απελευθερώνει» ανήρτησε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Μαρινάκης: Χυδαία η παρομοίωση με το Άουσβιτς - Η ανακοίνωση της Τρικούπη.

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε ανάρτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Καρίπογλου, με αφορμή τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για τα δύο οκτάωρα ημερήσιας εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες.

Στην ανάρτησή του, την οποία διέγραψε μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο κ. Καρίπογλου παρουσιάζει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει».

Παύλος Μαρινάκης: Ακραία χυδαιότητα

«Θα περίμενε κανείς από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

«Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα», επισημαίνει ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας: «Θα το πούμε για άλλη μια φορά: όποιος κάνει λόγο για δήθεν «16ωρο» απλώς ψεύδεται. Όποιος προσπαθεί να διανθίσει αυτά τα ψεύδη παρομοιάζοντάς τα με το Άουσβιτς είναι ακραία χυδαίος. Και όποιο κόμμα αναδεικνύει και ανέχεται τέτοια στελέχη δεν έχει καμία σχέση με τις έννοιες της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας».

«Αν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της υπεύθυνης και σοβαρής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια», καταλήγει  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Καρίπογλου,  με ανάρτησή του στο facebook είχε σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για τα δύο 8ωρα ημερήσιας εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, με ενα σκίτσο το οποίο απεικόνιζε την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς, έχοντας ως επιγραφή «το 16 ωρο απελευθερώνει», την οποία και κατέβασε λίγο αργότερα. 

Καρίπογλου: Ήταν λάθος μου η ανάρτηση - Δεν αποτελεί κομματική θέση

«Ήταν λάθος η ανάρτησή μου για τη συσχέτιση του 16ωρου με το Άουσβιτς» αναφέρει σε νέα του ανάρτηση ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Καρίπογλου ενώ επισημαίνει πως δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία.

Στην ανάρτησή του ο κ. Καρίπογλου είχε ποστάρει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Άουσβιτς και την επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει» με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη για την 16ωρη εργασία γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη. 

Σκίτσο που γράφει «το 16ωρο απελευθερώνει» ανήρτησε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Μαρινάκης: Χυδαία η παρομοίωση με το Άουσβιτς - Η ανακοίνωση της Τρικούπη.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παναγιώτη Καρίπογλου:

Ανηρτησα πριν λίγες ώρες ένα σκίτσο που στιγμάτισε με λάθος τρόπο την 16ωρη εργασία. 
Προφανώς και η δική μου ανάρτηση και η συσχέτιση με το Αουσβιτς ήταν μη ορθή και λανθασμένη.
 
Και δεν αποτελεί κομματική θέση παρά προσωπική πρωτοβουλία- αυτό είναι σαφές.
 
Προέρχομαι από μια παράταξη που πολέμησε τον αντισημιτισμό και κάθε ειδους διάκριση σε βάρος των μειονοτήτων, όταν άλλοι κρυβόταν,
 και ο αγωνας αυτός συνεχίζεται και θα συνεχίζεται. 
Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη θέση να υπερασπίζεσαι έναν τόσο βάρβαρο θεσμό όπως η 16ωρη εργασία.
 
Οι διευκρινίσεις όμως που μέχρι σήμερα δόθηκαν δεν μας διαφωτίσαν καθόλου. Το αντίθετο.
 
Οι άνθρωποι που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργαστούν περισσότερο ήδη μας ρωτούν τι θα συμβεί γεμάτοι ανησυχία.
 
Να θυμίσω επιπρόσθετα ότι ήδη από το 2021 το εργατικό δίκαιο άλλαξε αρδην σε βάρος των εργαζομενων.
 
Κατα συνέπεια, ας μιλήσουμε και γι αυτά που έρχονται για ψήφιση.
 
Όσο για την προσωπική μου άποψη και πορεία ΠΑΝΤΟΤΕ συμπαρίσταμαι στον εβραϊκό λαό και υπερασπίζομαι δημόσια το δικαίωμα και τη νομική υποχρέωση στη μη λήθη του Ολοκαυτώματος.

Απάντηση Γλαβίνα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο: Καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τονίζει με έμφαση ο εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παύλου Μαρινάκη.

Παράλληλα ο κ. Γλαβίνας επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα «κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους.

Και προσθέτει: «Οφείλει, δε, να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει επίσημα τη θέση του για τις παλινωδίες του Υπουργού Εργασίας δια των αρμοδίων τομεαρχών του και ο κ. Καρίπογλου ήδη ανασκεύασε.

Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης θα ήθελε να μας εξηγήσει τι είδους νομοθετική ρύθμιση θα φέρει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα σε 24 ώρες μίλησε  για τη θεσμοθέτηση του «δικαιώματος» απασχόλησης σε δύο εργοδότες και ωράριο εργασίας 16 ωρών -όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ- με 11ωρη (!) ανάπαυση, για να διαψεύσει αργότερα τον εαυτό του μιλώντας για 8 ώρες εργασίας συνολικά και όχι αθροιστικά;».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;
Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;

«Η επιστροφή σε σχήματα και ιδεοληψίες του αλήστου μνήμης παρελθόντος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το κόμμα που (θέλει να) εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»

Podcast «50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Νίκος Παναγιώτου και Χρήστος Φραγκονικολόπουλος συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο για το κράτος και την κοινωνία πολιτών
Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το κράτος και η κοινωνία των πολιτών

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Πετρόπουλος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.