Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης: «Παρήγγειλα γύρο εν μέσω καύσωνα και επέβαλα πρόστιμο»

Ο διάλογος με το κατάστημα εστίασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης
© EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης: Η παραγγελία για γύρο εν μέσω καύσωνα και η επιβολή προστίμου στην επιχείρηση

Στις αλλαγές στα εργασιακά, αλλά και στα δρομολόγια των διανομέων εν μέσω καύσωνα παρά τη σχετική απαγόρευση αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Εργασίας έκανε γνωστό ότι τις ημέρες που ίσχυε η απαγόρευση θέλησε να κάνει αυτοψία, παρήγγειλε από ψητοπωλείο γύρο και μόλις η παραγγελία του έγινε δεκτή επέβαλε πρόστιμο. 

Όπως διηγήθηκε ο υπουργός εν μέσω καύσωνα «με 45 βαθμούς πήρα τηλέφωνο σε μια από τις δύο πλατφόρμες ντελίβερι και παρήγγειλα σουβλάκια με χοιρινό γύρο. Μού πήραν την παραγγελία κανονικά, μού είπαν “σε 25 λεπτά στο σπίτι σας” και με το που έκλεισε το τηλέφωνο λέω “κοίταξε, την πήραν την παραγγελία και πρέπει να βάλω πρόστιμο”… Στο ένα λεπτό με πήραν τηλέφωνο από το μαγαζί. Και λέω “πω πω το καταλάβανε ότι δεν γίνεται, και ευτυχώς δεν θα βάλω πρόστιμο”. Σηκώνω το τηλέφωνο, και λένε: “έχει τελειώσει ο γύρος χοιρινός θέλετε να βάλουμε γύρο κοτόπουλο;” Και λέω “γι’ αυτό με πήρατε;” Επιβλήθηκαν πρόστιμα και στη μια και στην άλλη πλατφόρμα. Μετά όμως από αυτό, την Τετάρτη, την επομένη μέρα του μεγάλου καύσωνα, και οι δύο πλατφόρμες σταμάτησαν να λειτουργούν, δεν πήραν καθόλου παραγγελίες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή αυτό το περιστατικό έστειλε μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι στην εποχή που ζούμε δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με ψύχη και δικαιώματα, και ο εργοδότης έχει απόλυτη ευθύνη να προσέχει την υγεία του εργαζομένου. «Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει έστω και λίγο να διακινδυνεύουν τη ζωή των εργαζομένων τους όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα» είπε ο υπουργός. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ