Ελλαδα

Απαγορεύεται κάθε εξωτερική εργασία και delivery σήμερα 12:00 με 17:00

Υψηλά τα πρόστιμα σε διαφορετική περίπτωση

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Delivery πάνω στο μηχανάκι
(φωτογραφία αρχείου) © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Καύσωνας: Απαγορεύονται εξωτερικές εργασίες και delivery - Υψηλά τα πρόστιμα σε διαφορετική περίπτωση

Κάθε εξωτερική εργασία «και ειδικά για τις υπηρεσίες delivery» από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα λόγω καύσωνα απαγόρευσε με εγκύκλιο του υπουργείο Εργασίας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις υπηρεσίες delivery ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι «κατά τις ώρες αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να δέχονται παραγγελίες για παράδοση μέσα σε αυτές τις ώρες».

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός προειδοποιεί ότι «οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά» υπογραμμίζοντας ότι «την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτή μας προτεραιότητα».

«Εάν τηρηθούν τα μέτρα όλα θα πάνε καλά και άλλη μία δύσκολη μέρα θα περάσει» καταλήγει.

Η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη

«Καλημέρα, σήμερα 26 Ιουλίου 2023 σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ προβλέπεται η κορύφωση του Καύσωνα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Για την προστασία των εργαζομένων στους νομούς που το φαινόμενο θα είναι έντονο, από τις 12:00-17:00 ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ κάθε είδους εξωτερική εργασία και ειδικά τις υπηρεσίες delivery. Κατά τις ώρες αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να δέχονται παραγγελίες για παράδοση μέσα σε αυτές τις ώρες. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά. Την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτή μας προτεραιότητα. Εάν τηρηθούν τα μέτρα όλα θα πάνε καλά και άλλη μία δύσκολη μέρα θα περάσει»

Σαρωτικός καύσωνας μέχρι και 46 βαθμούς την Τετάρτη

Ακόμα πιο καυτός θα είναι ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου, με τη θερμοκρασία να ανηφορίζει μέχρι τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως μετά το μεσημέρι στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία η καιρική κατάσταση θα αλλάξει, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν πριν το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τη νύχτα στις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 έως 4, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 με 40 βαθμούς και κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Γρήγορα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 40 βαθμούς και κατά τόπους στη δυτική Πελοπόννησο έως 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Από τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 44 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 45 με 46 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 έως 4, βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ