Ελλαδα

Διακοπή των delivery 12:00 - 17:00 λόγω του καύσωνα «Κλέων»

Τα μέτρα του Υπ. Εργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Delivery πάνω στο μηχανάκι
(φωτογραφία αρχείου) © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Καύσωνας Κλέων: Χωρίς delivery 12:00 - 17:00 - Τα μέτρα του Υπ. Εργασίας - Κλειστά τα υποθηκοφυλακεία 

Λόγω καύσωνα θα γίνει διακοπή των delivery από τις 12:00 έως τις 17:00 σήμερα Παρασκευή (14.7), όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εργασίας.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία και αυτών των εργαζομένων και αν και κάποιοι θα ξεβολευτούμε λίγο από τη στέρηση των υπηρεσιών τους, πιστεύω ότι όλοι μας συμφωνούμε με αυτό το στοιχειώδες μέτρο προφύλαξης στις πιο δύσκολες ώρες του καύσωνα», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης. σχετικά με τη διακοπή των υπηρεσιών delivery για την προστασία των εργαζομένων. «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μόνο», σημειώνει ο υπουργός. 

Καύσωνας Κλέων - Μέτρα του Υπ. Εργασίας

Την Πέμπτη (13/7) εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η Υπουργική Απόφαση (Αριθμ.65581) στην οποία αναφέρονται όλα τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα κατά τη διάρκεια του καιρικού φαινομένου –καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ».

Ανάμεσα στα μέτρα που περιλαμβάνει η Υπουργική Απόφαση είναι:

  • Η υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00
  • Η παροχή εξ αποστάσεως εργασία με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
  • Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία
  • Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
  • Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας

Καύσωνας Κλέων - Αναστολή λειτουργίας των υποθηκοφυλακίων

Λόγω του καύσωνα «Κλέων», με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, αναστέλλεται σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της χώρας εξαιρουμένων των παραγραφών και των εγγραπτέων πράξεων για τις οποίες συντρέχει νόμιμη προθεσμία προς εγγραφή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Φλωρίδης συνέστησε ως προς τα άμισθα/μη άμισθα υποθηκοφυλακεία της χώρας, «όπως οι προϊστάμενοι των εν λόγω υπηρεσιών μεριμνήσουν για την εφαρμογή του σχετικού μέτρου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και με ενημέρωση του κοινού προς αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών».

Καύσωνας Κλέων - Έως τις 12 τα ραντεβού στα ΚΕΠΑ του e-ΕΦΚΑ

Ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που εξετάζονται σήμερα, 14 Ιουλίου 2023, από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) λαμβάνει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε συνθήκες καύσωνα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν σήμερα, 14 Ιουλίου 2023, προγραμματισμένα ραντεβού στα ΚΕΠΑ στις περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και των Ιωαννίνων, για τις οποίες η ΕΜΥ δίνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες, καλούνται να προσέλθουν, ανεξαρτήτως ώρας ραντεβού, κατά τις πρωινές ώρες, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι συνεδριάσεις των Επιτροπών έως τις 12 το μεσημέρι.

Ήδη, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Παροχών & Υγείας έχει δώσει κατευθύνσεις στους διευθυντές των τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ προς άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ