Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Είμαστε σε «πόλεμο» για τις φωτιές, έχουμε ακόμη τρεις δύσκολες ημέρες

Ειδική αναφορά στη Ρόδο από το βήμα της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ψήφος αποδήμων: Δείτε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων.

Κατά την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις φωτιές που μαίνονται στη χώρα, κάνοντας ειδική μνεία στη Ρόδο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή επέτειος αποκατάστασης της δημοκρατίας βρίσκει τη χώρα μας σε μάχη με τις φωτιές. Ζήσαμε τον όλεθρο και δυστυχώς στη Ρόδο το νησί πληγώθηκε. Ευτυχώς όμως παρά την πρωτοφανή επέλαση της φωτιάς δεν χάθηκε καμία ζωή, για να αποδειχθεί και πάλι όταν απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν είναι αρκετό.

»Στη Ρόδο έχουμε επίμονους ανέμους σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια. Στη Ρόδο μετά τη δεύτερη ημέρα που η φωτιά είχε δείξει σημάδια ύφεσης, αναζωπυρώθηκε. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφάλεια σημεία. Ευγνωμονούμε την πυροσβεστική, την αστυνομία την πολιτική προστασία το στρατό τους εθελοντές.

»Έχουμε ακόμα τρεις δύσκολες ημέρες, μετά θα υπάρχει ύφεση του καύσωνα, αλλά θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Είμαστε σε "πόλεμο", προσανατολισμένο στο μέτωπο της φωτιάς. Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιωθούν οι πολίτες. Ο απολογισμός θα έρθει ψύχραιμος, την ώρα που πρέπει και θα είναι συνολικός είτε αφορά πιθανές καθυστερήσεις στην πρόληψη ή το ενδεχόμενο εμπρησμού από δόλο ή αμέλεια» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο «Άρση των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού» έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων. 

Μετά τον πρωθυπουργό, τον λόγο θα ζητήσει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρούλακης.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει αύριο, Τρίτη (25/07). Για την ψήφιση του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τη συνταγματική διάταξη (Σ.51παρ.4), απαιτούνται τουλάχιστον 200 θετικές ψήφους στην Ολομέλεια.

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της Αρχής, στη συζήτηση και ψήφιση τους την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης έχουν ταχθεί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, ΝΙΚΗ και ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Καταψήφισαν ΚΚΕ ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ