Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Κάλεσμα επιστροφής σε τρεις βουλευτές

Τι είπε για τη δήλωση του Νότη Μαριά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο Καμμένος μίλησε μεταξύ άλλων για τους τρεις βουλευτές που δεν ανήκουν πλέον στους ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στη διαγραφή της Ραχήλ Μακρή, δήλωσε ότι «με πίκρανε πάρα πολύ το ότι δεν είναι κοντά μας». «Ήταν μια πολύ καλή βουλευτής, η οποία όμως συγκρούστηκε με τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στεναχωρήθηκα που έφυγε η Ραχήλ, δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα», είπε, προσθέτοντας: «Μακάρι να βγει αύριο, να καταλάβει ότι πρέπει να συνυπάρξει με τους άλλους συναδέλφους της και να γυρίσει πίσω. Και με τον Χρήστο Ζώη θεωρώ ότι δεν υπήρξαν πολιτικές διαφωνίες. Τους άλλους που ήταν "μαξιλάρια" εκ γενετής τους είδαμε... Και με τον Μιχάλη Γιαννάκη δεν είχαμε καμία διαφορά πολιτική. Μακάρι και ο Μιχάλης Γιαννάκης αύριο να είναι κοντά μας. Γιατί όχι;».

Για τη δήλωση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, περί «διολίσθησης» των ΑΝΕΛ σε μνημονιακές θέσεις, ο Καμμένος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διολίσθηση και ότι αν οι ΑΝΕΛ ψήφισαν τον νόμο για τις 100 δόσεις, το έκαναν γιατί είναι θετικοί σε κάθε μέτρο της ελληνικής κυβέρνησης που ανακουφίζει έστω και έναν πολίτη. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρίνισε ότι ο κ. Μαριάς δεν παρέστη σε επιστημονική ημερίδα των ΑΝΕΛ διότι είχε προσκληθεί ο Νάιτζελ Φάρατζ και πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο ίδιος θα συναντηθεί με τους Νάιτζελ Φάρατζ και Μπέπε Γκρίλο.

Για τους βουλευτές και τα στελέχη που έφυγαν ή διεγράφησαν από τους ΑΝΕΛ, είπε ότι «ξεχνάτε και αυτούς που έρχονται» και πρόσθεσε ότι το Συνέδριο του κόμματος θα έχει ανοιχτές πόρτες στους αντιμνημονιακούς πολίτες, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο πατριωτικό, δημοκρατικό κίνημα που θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή στις εξελίξεις.