Πολιτικη & Οικονομια

Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, λέει ο Παύλος Μαρινάκης

«Δεν τίθεται άδειασμα υπουργού για την έφιππη αστυνομία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Παύλος Μαρινάκης
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για την πανεπιστημιακή και την έφιππη αστυνομία μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη.

«Στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια. Ένα κλίμα το οποίο θα ευνοεί τους φοιτητές και τους καθηγητές, θα τους προστατεύει και θα απομονώνει παραβατικές συμπεριφορές. Και σε αυτή της πολιτική έχουν γίνει πολλές κινήσεις», είπε ο κ. Μαρινάκης για την επαναφορά του ασύλου και για τη θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία -το λέω ρητώς- δεν καταργείται, και δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση και δεν υπήρξε καμία τέτοια διατύπωση. Αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας, σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ελληνική αστυνομία», τόνισε.

«Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, επανεξετάζουμε συνεχώς το καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της αστυνομίας, σε συνεργασία με το σύνολο της ελληνικής αστυνομίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Δεν υπάρχει άδειασμα υπουργού»

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι δεν τίθεται θέματα αδειάσματος του Νότη Μηταράκη για το ζήτημα της έφιππης αστυνομίας.

«Δεν υπάρχει κανέναν άδειασμα κανενός υπουργού από τον πρωθυπουργό. Υπήρξε μια πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή, σχετικά με την έφιππη αστυνομία», είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί απολύτως συνεκτικά, εφαρμόζει άμεσα το πρόγραμμά της, και δεν τίθεται θέμα αδειάσματος υπουργών και αυτό φάνηκε και από τις προγραμματικές δηλώσεις που οι πολίτες άκουσαν τους υπουργούς να λένε αυτά για τα οποία στήριξαν την ΝΔ και άκουσαν τους υπουργούς να περιγράφουν ένα συνολικό σχέδιο που θα κάνει πιο παραγωγική και ισχυρή την Ελλάδα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για την πολυφωνία στην κυβέρνηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ