Ελλαδα

Προς κατάργηση η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Πού ενσωματώνονται τα μέλη της

Έφιππη αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας από το 2024

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομία
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Η κατάργηση και το σχέδιο Μηταράκη για την ενσωμάτωση στην ΕΛ.ΑΣ.

Προς κατάργηση οδεύει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (12.7) ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης

Ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο σχέδιο πλήρους ενσωμάτωσης των 1.060 αστυνομικών της πανεπιστημιακής αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στην ενίσχυση των αστυνομικών περιπολιών, αφού θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς. «Απο 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης. Ο νέος ΥΠΡΟΠΟ έθεσε ως προτεραιότητες την αντιμετώπιση των θεμάτων καθημερινότητας, τα ζητήματα εφηβικής παραβατικότητας, αλλά και την προστασία του Πανεπιστημιακοί άσυλου.

Σχετικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ο Νότης Μηταράκης είχε πάρει ήδη τις αποστάσεις του. Σήμερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να παίξει πιο επικουρικό ρόλο στην ασφάλεια των πανεπιστημίων, πρέπει να βγουν και τα πανεπιστημίων μπροστά. Μπορεί να μην χρειάζεται η παρουσία με τη μορφή που σχεδιάζαμε αρχικά, αλλάζει ο σχεδιασμός. Θα βγούμε σε καινούργιο σχεδιασμό. Η ΕΛ.ΑΣ. θα μπαίνει στα ΑΕΙ όταν πρέπει να μπαίνει, η ΕΛΑΣ δεν θα μπει να κάνει τον θυρωρό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctzxz2ihwx0p)

Έφιππη αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το 2024

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί έφιππη αστυνομία από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες, οι οποίοι θα βρίσκονται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δεν θα περιπολούν. Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες, όπως αποκάλυψε ο κ. Μηταράκης και η λειτουργία του νέου σώματος θα έχει τελετουργικό χαρακτήρα, δηλαδή θα συμμετέχει σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ