- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ράμα στο Βίλνιους: Του έθεσε το θέμα Φρέντυ Μπελέρη
«Να επιλυθεί άμεσα» το ζήτημα της κράτησής του
ΝΑΤΟ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Έντι Ράμα το θέμα Φρέντυ Μπελέρη
Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στο Βίλνιους, είχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζήτησε μαζί του το θέμα του Φρέντυ Μπελέρη.
Ο πρωθυπουργός έθεσε με έμφαση την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα, τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα κράτους Δικαίου στην Αλβανία.
Υπενθυμίζεται πως ο μετέπειτα εκλεγείς δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρης, συνελήφθη την Πέμπτη 11 Μαΐου με την κατηγορία της «αγοραπωλησίας ψήφων». Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει στη φυλακή εδώ και περισσότερες από 50 ημέρες, με τον ίδιο να καταγγέλλει την κυβέρνηση Ράμα για «καθεστώς τρομοκρατίας» και προσπάθεια να κρύψει στοιχεία, που καταδεικνύουν την υφαρπαγή περιουσιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας.
Οι συναντήσεις Μητσοτάκη στο Βίλνιους
Σημειώνεται πως κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί επίσης και με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου, Τζάκοβ Μιλάτοβιτς.
Το πρωί της Τετάρτης, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ αύριο θα είναι και το τετ-α-τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.
Πρόκειται, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, για τις πρώτες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον καγκελάριο της Γερμανίας μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ενώ είχαν προηγηθεί σύντομοι χαιρετισμοί ανάμεσα τους στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πενήντα χρόνια από τη φιλοαραβική στροφή της ελληνικής πολιτικής και διπλωματίας
Η απάντηση στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ
«Εδώ και 1 χρόνο ακούμε για το κόμμα Σαμαρά, κινδυνεύει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η πλήρης ανάπτυξη του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.
Όσα είπε ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού και η απάντηση του υπουργού Υγείας
Με ειδική σήμανση στο ράφι και μέσω της «PosoKanei» η ενημέρωση των καταναλωτών
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.