Πολιτικη & Οικονομια

Σύντομη συνάντηση Δένδια - Ερντογάν στο Βίλνιους

Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΝΑΤΟ: Συνάντηση Δένδια - Ερντογάν στο Βίλνιους
© Twitter/@NikosDendias

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους

Σύντομη συνάντηση είχε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση έγινε έξω από την αίθουσα όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει στον υπουργό Άμυνας τα συγχαρητήριά του για την εκλογική νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνομιλία Δένδια - Ερντογάν στο Βίλνιους αναφέρθηκε και ο τουρκικός ενημερωτικός ισότοπος Mavi Vatan (Γαλάζια Πατρίδα).

Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη 12/7 θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

«Έχουμε σημαντικές διαφορές με την Τουρκία, αλλά μπορούμε να συμφωνήσουμε σε οδικό χάρτη για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε διαρκές κλίμα έντασης με την Τουρκία. Θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον πρόεδρο Ερντογάν στην πρώτη συνάντηση μετά τη διπλή εκλογική μας επικράτηση και πιστεύω ότι και οι δύο με ισχυρή λαϊκή εντολή μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας Έχει διαμορφωθεί θετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες. Ευελπιστώ ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε σε αυτό για βήματα προόδου προς όφελος των λαών μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επιχειρηθεί να γίνει ένα πρώτο βήμα για την ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα σ Ελλάδα και Τουρκία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ