Πολιτικη & Οικονομια

Αποχωρεί η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε προτείνει τη διαγραφή της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Σοφία Σακοράφα
© EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

ΜέΡΑ25: Αποχωρεί με αιχμές η Σοφία Σακοράφα μετά την πρόταση για διαγραφή της από το κόμμα

Την αποχώρησή της από το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε η Σοφία Σακοράφα, μετά την ανακοίνωση του ίδιου του κόμματος ότι Γιάνης Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης και Λίτσα Αλεξάκη πρότειναν τη διαγραφή της.

Η κ. Σακοράφα υποστηρίζει ότι επέστρεψε από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκε για την πρόταση για την επικείμενη διαγραφή της.

«Mε εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ. Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του», σημειώνει με αιχμές η πρώην βουλευτής του MέΡΑ25, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της.

Η ανάρτηση της Σοφίας Σακοράφα

Μόλις επέστρεψα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα του...

Posted by Sofia Sakorafa on Sunday, July 9, 2023

«Μόλις επέστρεψα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει ανάρτηση με τίτλο "Μηδενική ανοχή στην ολιγαρχία και τη διαπλοκή: Ο Γ. Βαρουφάκης προτείνει τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25". ( https://mera25.gr/mideniki-anochi-stin-oligarchia-kai-ti.../ )

Mε εντυπωσιάζει ( ; ) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ. Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του.

Προφανώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Επιτροπή σας Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού με εμένα, ως εκπρόσωπο “της ολιγαρχίας και της διαπλοκής”.

Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ 25».

Η ανακοίνωση για τη διαγραφή της

Σημειώνεται ότι χτες το βράδυ εμφανίστηκε πράγματι στην ιστοσελίδα του MέΡΑ25 η ανακοίνωση για τη διαγραφή της κ. Σακοράφα, την οποία προτείνουν με επιστολή τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης και Λίτσα Αλεξάκη.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ως αιτίες διαγραφής τη βράβευση από τη Σοφία Σακοράφα του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, αλλά και μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να χαιρετά δια χειραψίας σε εκδήλωση τον επιχειρηματία Ευ. Μαρινάκη.

«Σήμερα, η Κεντρική Επιτροπή ενέταξε νέες δυνάμεις στις τάξεις του κόμματος και δρομολόγησε την ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25 ώστε να συνεχίσουμε κι εκτός Βουλής, ακούραστα και ανιδιοτελώς, τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας. Όμως, ιδιαίτερα σε αυτή τη νέα, δύσκολη φάση του ΜεΡΑ25, νιώθουμε την ανάγκη να προστατεύσουμε αυτό τον ανιδιοτελή αγώνα "για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα" αποβάλλοντας μια σκιά που πέφτει βαριά στην ψυχή μας. Αναφερόμαστε, με λύπη, στη Σοφία Σακοράφα – την οποία τόσο πιστέψαμε και τόσο στηρίξαμε», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε κάνει και σχετική ανάρτηση για το θέμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ