Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ για Ρόδο: Περίτρανη απόδειξη της ανάγκης εντατικοποίησης των ελέγχων

«Θα λάβουμε τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη Χαριλάου Τρικούπη
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σερβιτόρος Ρόδος: Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το περιστατικό σε beach bar 

Ανακοίνωση για το περιστατικό με σερβιτόρο στη Ρόδο που σχεδόν «κολυμπά» για να παραδώσει παραγγελία σε λουόμενους beach bar εξέδωσε ο τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο συμβάν αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει επισημάνει και προεκλογικά την αναγκαιότητα:

Ενίσχυσης και αναβάθμισης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και κυρίως:

α) Την αύξηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων και διασπορά των τοπικών τους τμημάτων, ιδιαίτερα στη νησιωτική χώρα και τις ακριτικές περιοχές, όπου υπάρχει αυξημένη τοπική οικονομική δραστηριότητα και απασχόληση εποχικού εργατικού δυναμικού.

β) Την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των επιθεωρήσεων εργασίας, με σκοπό τη θωράκιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε. και την άμεση στελέχωση των μονοπρόσωπων Επιθεωρήσεων Εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ θα λάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, επί σκοπώ την τήρηση την εργατικής νομοθεσίας και τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σερβιτόρος Ρόδος - Πρόστιμα στο beach bar για τις πλωτές κατασκευές

Πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από πλατφόρμες, επιβλήθηκαν από το λιμεναρχείο της Ρόδου στην επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αγ.Μαρίνα της Ρόδου. Η επιχείρηση βρέθηκε στο προσκήνιο και στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στα social media που δείχνει σερβιτόρο να μπαίνει στη θάλασσα με τα ρούχα προκειμένου να παραδώσει παραγγελία λουομένων.

Για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για τη νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctrmbqcqbjsx)

Τι απαντά ο ιδιοκτήτης του beach bar για τον σερβιτόρο στη Ρόδο

Την απάντησή του για τις ντροπιαστικές εικόνες από beach bar στη Ρόδο που δείχνουν νεαρό σερβιτόρο να μπαίνει στη θάλασσα με τα ρούχα για να παραδώσει παραγγελία δίνει ο ιδιοκτήτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο επί 5 χρόνια υπάλληλός του «το έκανε για να πάρει τα τυχερά του», αλλά και ότι πρόκειται για «μεμονωμένο γεγονός».

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», απαντά μέσω του OPEN ο ιδιοκτήτης του beach bar και προσθέτει:

«Ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctrfp2n61i5d)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ