Πολιτικη & Οικονομια

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα η Μπέτυ Μπαζιάνα - Το χαμόγελο μετά τη δήλωση παραίτησης

Ο πρώην ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από το Ζάππειο συνοδευόμενος από τη σύντροφό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας: Το χαμόγελο υποστήριξης της Μπέτυς Μπαζιάνα μετά την ανακοίνωση παραίτησης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο.
Χαμόγελο υποστήριξης προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα η Μπέτυ Μπαζιάνα μετά τη δήλωση στο Ζάππειο © screen shot

Αλέξης Τσίπρας: Το χαμόγελο υποστήριξης της Μπέτυς Μπαζιάνα μετά την ανακοίνωση παραίτησης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο, όπου προχώρησε σε δηλώσεις για το προσωπικό του πολιτικό μέλλον, αλλά και το μέλλον του κόμματος.

«Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα, όπως τόνισε.

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα κατά τις τελευταίες στιγμές του ως πρόεδρος του κόμματος ήταν η Ράνια Σβίγκου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο Νίκος Φαραντούρης.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου να μη διαρρεύσουν κάτι μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα έκανε ο ίδιος από το Ζάππειο.

Ένα πλατύ χαμόγελο υποστήριξης και ένα χάδι στην πλάτη επιφύλαξε στον Αλέξη Τσίπρα η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, όταν εκείνος έχοντας κάνει τη δήλωση παραίτησης μπήκε στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν από το Ζάππειο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctp4w54sm3mp)

«Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της αριστεράς. Αποφάσισα, λοιπόν, να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές» δήλωσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί και πρέπει να γίνει η αρχή του. Το εκλογικό σώμα έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια διπλή εντολή. Πρώτον, να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που πάντα και εκ των πραγμάτων είναι ρόλος κόμματος εξουσίας. Και δεύτερον, να αλλάξει δραστικά, αν θέλει να διεκδικήσει εκ νέου με αξιώσεις την κυβέρνηση». Σημείωσε ότι «οφείλουμε να ανταποκριθούμε στη λαϊκή εντολή. Να αναδιοργανωθούμε άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ