Πολιτικη & Οικονομια

«Χυδαία, σεξιστική επίθεση» - Η Δόμνα Μιχαηλίδου στηρίζει τη Σοφία Ζαχαράκη

Απάντηση στο σχόλιο του Θάνου Τζήμερου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σοφία Ζαχαράκη και η Δόμνα Μιχαηλίδου
© Facebook/Δόμνα Μιχαηλίδου

Σοφία Ζαχαράκη: Η Δόμνα Μιχαηλίδου στήριξε με μήνυμά της στο Facebook τη νέα υπουργό Οικογένειας για την απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε

Μήνυμα στήριξης προς τη Σοφία Ζαχαράκη για τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον Θάνο Τζήμερο απέστειλε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η νέα υφυπουργός Παιδείας ανέβασε μια φωτογραφία της μαζί με τη νέα υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο Facebook, στηλιτεύοντας τη χυδαία επίθεση που δέχτηκε.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρεται πως και η ίδια, όντας άγαμη κα άτεκνη, πάλεψε για την παιδική προστασία για τέσσερα χρόνια, στην προηγούμενη θέση της ως υφυπουργός Εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η ανάρτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου

«Μετράμε μια ακόμα σεξιστική και χυδαία επίθεση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Σοφία Ζαχαράκη που ως "άγαμη και άτεκνη" είναι "αδιανόητο" να τοποθετείται στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Λες και για να γίνει κανείς Υπουργός Τουρισμού θα πρέπει να είναι πιλότος, ή ναυτικός για το Ναυτιλίας (και πάει λέγοντας). Πάλεψα για την παιδική προστασία τέσσερα χρόνια. Άγαμη και άτεκνη. Αγωνίστηκα για τα παιδιά και νιώθω αποστροφή στο άκουσμα τέτοιων δηλώσεων. Σκληρή δουλειά, γνώσεις, πείσμα και ενσυναίσθηση. Αυτά χρειάζεσαι για να υπηρετήσεις το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα είναι και θα παραμείνουν αναχρονιστικά κατάλοιπα» έγραψε η υφυπουργός Παιδείας.

Μετράμε μια ακόμα σεξιστική και χυδαία επίθεση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Σοφία Ζαχαράκη που ως "άγαμη και άτεκνη"...

Posted by Δόμνα Μιχαηλίδου - Domna Michailidou on Wednesday, June 28, 2023

Η επίθεση Τζήμερου στη Σοφία Ζαχαράκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Θάνος Τζήμερος έκανε μια ανάρτηση στα social media για να σχολιάσει τη σύσταση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το γεγονός ότι η Σοφία Ζαχαράκη ανέλαβε υπουργός.

«Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα», έγραψε αρχικά ο Θάνος Τζήμερος, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζήμερος άλλαξε την αρχική του ανάρτηση και έγραψε: «Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό».

«Χυδαία, σεξιστική επίθεση» - Η Δόμνα Μιχαηλίδου στηρίζει τη Σοφία Ζαχαράκη

Η κα Ζαχαράκη βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Οικογένειας και σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους απάντησε και στο σχόλιο του Θάνου Τζήμερου.

«Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν». «Η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», τόνισε η νέα υπουργός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ