Πολιτικη & Οικονομια

Το Σάββατο 8 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών - Στις 3/7 η ορκωμοσία των βουλευτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή: Το Σάββατο 8 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - Στις 6 Ιουλίου η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στις 8 Ιουλίου © Aris Oikonomou/SOOC

Βουλή: Το Σάββατο 8 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - Στις 6 Ιουλίου η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα αρχίσει, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η τριήμερη συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά το πέρας της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα έχει πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, ενώ, την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄(εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα έχει εκλέξει τον Πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του σώματος.

Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τους 63 υπουργούς και υφυπουργούς περίμενε στις θέσεις τους στον χώρο συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου οι «μπλε φάκελοι» με τους στόχους και τις προτεραιότητες.

Συγκεκριμένα ο κάθε μπλε φάκελος περιλαμβάνει το πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023 - 2027, τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες έτους 2023, το σύνολο των κειμένων αναφοράς για το κυβερνητικό έργο της περιόδου Ιουλίου 2019 - Μαΐου 2023, καθώς και χρονοδιάγραμμα βασικών υποχρεώσεων και εργασιών.

Το τετράπτυχο της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Το τετράπτυχο «καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα» βάσει του οποίου θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισηγήσή του κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση στα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν με την «πρεμιέρα» να αφορά το επιτελικό κράτος στέλνοντας το μήνυμα στα 63 μέλη της κυβέρνησης ότι «δεν έχουμε κανένα δικαιώμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες. Η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της».

Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία έπαρση και αλαζονεία στέλνοντας το μήνυμα στους υπουργούς και υφυπουργούς ότι «όλοι υπερασπιζόμαστε το έργο όλων και ο νοών νοείτο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην οχτακομματική Βουλή τονίζοντας ότι «ο κοινοβουλευτισμός ξέρει να αποκαλύπτει τα ψεύτικα είδωλα», εννοώντας ότι η αντιμετώπιση των Σπαρτιατών θα είναι κοινοβουλευτική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ