Πολιτικη & Οικονομια

Βασίλης Κικίλιας: Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Κικίλιας - Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Οι δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.
Και επίσημα ανέλαβε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Βασίλης Κικίλιας © Σωτήρης Δημητρόπουλος/Eurokinissi

Βασίλης Κικίλιας - Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Οι δηλώσεις του κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

«Δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό και νυν υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο.

«Τιμώ και σέβομαι την αυταπάρνηση, το καθήκον και την προσπάθειά σας, και κυρίες και κύριοι έχω την απαίτηση για επαγγελματισμό και δουλειά γιατί σε αυτό το Υπουργείο στο οποίο βρίσκομαι -και είμαι πολύ πολύ χαρούμενος, για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός-, αφορά αυτό το οποίο λέει και το όνομά του, την Πολιτική Προστασία.

Και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό και ιερό από την προστασία των πολιτών, φυσικά των δασών μετά, φυσικά των περιουσιών και ούτω καθεξής, αλλά κυρίως και πάνω απ' όλα της ανθρώπινης ζωής», είπε ο κ. Κικίλιας αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό και νυν υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά, τον νέο υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο καθώς και τον πρώην υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη.

«Το μόνο πράγμα που έχω να υποσχεθώ είναι πολλή και σκληρή δουλειά και λίγα λόγια και νομίζω ότι αυτό αφορά και έχει να κάνει με όλους μας», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Χαίρομαι πάρα πολύ κύριε υπουργέ που παραλαμβάνω από εσάς για να σας ξαναέχω στενό συνεργάτη» είπε απευθυνόμενος στον κ.Τουρνά και προσέθεσε:

«Έχετε υπηρετήσει από πολλές θέσεις ευθύνης και τις Ένοπλες Δυνάμεις και σας ευχαριστούμε -και εγώ προσωπικά- για τη συμβολή σας στην προσπάθεια αυτή, όπως επίσης και τον καλό συνάδελφο και εργάτη υπουργό, τον Χρήστο Τριαντόπουλο, του οποίου τη δουλειά παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα με βάση τις πολύ μεγάλες προκλήσεις που παρουσιάζει πλέον ο πλανήτης, η Ευρώπη και η χώρα: δεν μιλάμε πλέον για κλιματική αλλαγή αλλά για κλιματική κρίση.

Και δεν προβλέπεται να μην πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλό φίλο, πρώην επίτροπο, πρώην υπουργό, καλό συνάδελφο, έναν ευγενή άνθρωπο, Χρήστο Στυλιανίδη, για την προσφορά του, την εμπειρία του, τις γνώσεις του και την πολύ μεγάλη προσπάθεια σε καιρούς οι οποίοι είναι δύσκολοι και σε προκλήσεις που είναι μεγάλες. Μιλάω για όλους μας, ευχαριστώντας σας για την προσφορά σας και τη συνεισφορά σας στην εθνική προσπάθεια», υπογράμμισε και απευθυνόμενος στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος εξέφρασε την πολύ μεγάλη του χαρά, σεβασμό αλλά και συγκίνηση που ξαναβρίσκει «τους εξαιρετικού επιπέδου πυροσβέστες και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος».

«Είχα την τιμή και τη χαρά να υπηρετήσω μαζί τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε πολύ δύσκολους καιρούς κι εποχές, σε εποχές ένδειας οικονομικής, που έλειπαν βασικά πράγματα, έλειπαν μέσα ατομικής προστασίας, έλειπαν λάστιχα από τα πυροσβεστικά μας, τα εναέρια μέσα ήταν μονοψήφια σε αριθμό», σημείωσε.

Βασίλης Κικίλιας: Δεν είναι πρωτόγνωρη η αντιμετώπιση των κρίσεων

Όπως ανέφερε δεν είναι πρωτόγνωρο για εκείνον η αντιμετώπιση των κρίσεων. «Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά τι αντιμετωπίσαμε το 2014 και προφανώς ακόμα καλύτερα τι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί, κυρίως εγώ ως υπουργός Υγείας, τα δύο χρόνια της μεγάλης κρίσης, της παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας, όπου οι προβλέψεις για το πώς θα κατέληγε αυτή -με βάση αυτό το οποίο γινόταν ότι συνέβαινε σε γειτονικές χώρες- ήταν πολύ πολύ δύσκολες.

Και όμως κρατηθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και προστατεύσαμε, επαναλαμβάνω, την ανθρώπινη ζωή. Το θεωρώ κομβικό και πολύ σημαντικό. Πρέπει να πω κι ένα ευχαριστώ στον πρώην υπουργό, με τον οποίο συνεργάστηκα εκείνη την εποχή, τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του, οι συνεργάτες του, οι άνθρωποί του έκαναν μια πολύ πολύ μεγάλη προσπάθεια στη σύσταση αυτού του υπουργείου και πολύ πολύ μεγάλη προσπάθεια μέσα σε πρωτόγνωρες εποχές κρίσης, τότε, υγειονομικής», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε ότι αυτό το Υπουργείο αφορά και την Πολιτική Προστασία αλλά και την κλιματική κρίση.

«Καλούμαστε να δούμε συνολικά πολιτικές που έρχονται να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ