Πολιτικη & Οικονομια

Τα συγχαρητήρια των ξένων ηγετών στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα μηνύματα από Ευρώπη και ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ορκωμοσία του
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Εκλογές 2023: Τα μηνύματα από Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Σαρλ Μισέλ, Μπάιντεν, Μακρόν, Μελόνι και Ζελένσκι

Συγχαρητήρια για την εκλογή του στην πρωθυπουργία της χώρας δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από ξένους ηγέτες, αλλά και από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ευρωπαϊκά συγχαρητήρια

«Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, να έχουμε αποτελέσματα για τους πολίτες στην Ελλάδα και ολόκληρη την ΕΕ» υπογραμμίζει η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο συγχαρητήριο μήνυμά της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Συγχαρητήρια Κυριάκο Μητσοτάκη για την ορκωμοσία σου ως Πρωθυπουργός. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, να έχουμε αποτελέσματα για τους πολίτες στην Ελλάδα και ολόκληρη την ΕΕ. Το επίκεντρό μας: Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, να επιτύχουμε στις κλιματικές και τις ψηφιακές μεταβάσεις, με την υποστήριξη του NextGenerationEU», επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ανάρτησή της στο Twitter.

«Συγχαρητήρια και καλή δύναμη Κυριάκο», έγραψε στα ελληνικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter: «Συγχαρητήρια Kυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή σου στην πρωθυπουργία της Ελλάδας. Ανυπομονούμε να σε συναντήσουμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτής της εβδομάδας και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για τις κοινές μας ευρωπαϊκές προκλήσεις. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη Κυριάκο!».

Με μήνυμά της στο Twitter στα ελληνικά, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή του.

«Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας για ακόμα μια θητεία. Προσβλέπω στη συνεργασία μας για ανάπτυξη και προκοπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε η κυρία Μέτσολα.

«Ο λαός της Ελλάδας εξέφρασε για άλλη μια φορά ηχηρά την υποστήριξή του στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με ανάρτησή του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, το ΕΛΚ επισημαίνει: «Τι απίστευτο εκλογικό αποτέλεσμα! Ο λαός της Ελλάδας εξέφρασε για άλλη μια φορά ηχηρά την υποστήριξή του στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή η καθαρή εντολή επιτρέπει τη συνεχή δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομίας».

Τα συγχαρητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την νίκη του εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Ο ελληνικός λαός διάλεξε! Συγχαρητήρια Kυριάκο Μητσοτάκη, με αυτή την εξαιρετική νίκη. Η νίκη σου είναι πολύ καλά νέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη! Είναι μια σταθερή έγκριση του προγράμματός σας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Βέμπερ.

To μήνυμα Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε την εξής δήλωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα:

«Εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, στέλνω τα συγχαρητήριά μας στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή του. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία σε κοινές προτεραιότητες για την προώθηση της ευημερίας και της περιφερειακής ασφάλειας.

»Μαζί —ως Σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι— η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας καθώς και με τη ζωντανή ελληνοαμερικανική κοινότητά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά».

Η επιστολή Σολτς

Τα συγχαρητήριά του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απηύθυνε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στην περαιτέρω εμβάθυνση των «πολύ καλών» διμερών σχέσεων, αλλά και στην προοπτική συνέχισης της συνεργασίας Βερολίνου και Αθήνας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της καγκελαρίας, ο κ. Σολτς ανέφερε:

«Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ,

Σας συγχαίρω θερμά για την ορκωμοσία σας ως πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Προσβλέπω στην περαιτέρω εμβάθυνση των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας και στη συνέχιση της συνεργασίας μαζί σας ως εταίροι στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στα γεμάτα ευθύνη καθήκοντα που έχετε μπροστά σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Όλαφ Σολτς

Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Συγχαρητήρια από Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την νίκη του στις βουλευτικές εκλογές.

«Συγχαίρω τον αγαπητό Κυριάκο Μητσοτάκη, φίλο και εταίρο της Γαλλίας. Θα συνεχίσουμε μαζί το έργο που έχουμε ξεκινήσει για μια Ευρώπη πιο ισχυρή και πιο ανεξάρτητη», αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος

Ιταλία

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συνεχάρη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη νίκη του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

«Συνεχάρην τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική επιτυχία. Του ευχήθηκα, θερμά, καλή δουλειά. Ιταλία και Ελλάδα, μαζί, μπορούν να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα, προς όφελος των λαών μας, των Εθνών μας και της Ηπείρου μας», υπογραμμίζει στην ανάρτησή της η κ. Μελόνι.

Mε ανάρτηση στο Twitter στα ελληνικά, o Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την νίκη του στις βουλευτικές εκλογές.

Πιο αναλυτικά, ο Ταγιάνι, ο οποίος είναι και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, υπογράμμισε:

«Συγχαρητήρια, Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα ηγηθείς ξανά της Ελληνικής κυβέρνησης. Ένα σημάδι πολιτικής σταθερότητας για το καλό όλης της Ευρώπης. Η φιλία Ιταλίας-Ελλάδας έχει αιώνιες ρίζες και κοινές αξίες. Θα συνεχίσουμε να την καλλιεργούμε μαζί. Καλή δουλειά, κύριε Πρωθυπουργέ!».

Συγχαρητήρια από Ζελένσκι

Τέλος, τον πρωθυπουργό συνεχάρη και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τον προσκάλεσε μάλιστα στο Κίεβο

«Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Ανυπομονώ να ενδυναμώσουμε περαιτέρω τις παραδοσιακά στενές και φιλικές σχέσεις Ουκρανίας και Ελλάδας. Αυτό θα προσδώσει ισχύ στα έθνη μας και φέρει πιο κοντά την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία και την Ευρώπη. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον κ. Μητσοτάκη στο Κίεβο», έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ