Πολιτικη & Οικονομια

Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη στις τρεις από τις τέσσερις Περιφέρειες

«Διαφοροποίηση» από τα Χανιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάμεσα σε σημαίες του ΠΑΣΟΚ
© ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Τα αποτελέσματα στην Κρήτη - Δεύτερο κόμμα σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι

Δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ στις τρεις από τις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης. Η Χαριλάου Τρικούπη κερδίζει τη δεύτερη θέση σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, αλλά «χάνει» στα Χανιά. 

Με τα έως τώρα στοιχεία του Υπουργείο Εσωτερικών, στα Χανιά η ΝΔ καταλαμβάνει το 41,29% και κερδίζει 3 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 18,77% και το ΠΑΣΟΚ με 11.06% τρίτο. Στο Ρέθυμνο, η ΝΔ καταλαμβάνει το 36,21%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 26,64% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 18,42%. Στο Ηράκλειο, η ΝΔ κερδίζει το 34,77%, το ΠΑΣΟΚ και πάλι δεύτερο με 23,56% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,69%. Και στο Λασίθι, η ΝΔ ήρθε πρώτη με 39,38%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 25,84% και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο με 14,84%. 

Πρώτη αντίδραση ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαιώνεται η επιλογή Μαΐου για εμάς - Στόχος η ισχυρή αντιπολίτευση

Την πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll αποτυπώνουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. «Αν το αποτέλεσμα του exit poll αποτυπωθεί και στο επίσημο αποτέλεσμα της κάλπης, επιβεβαιώνει ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόσο στις εκλογές του Μαΐου όσο και σήμερα δεν ήταν καθόλου συγκυριακή επιλογή», σχολίασαν ηγετικά στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη όταν ανακοινώθηκε το exit poll.

«Η ψήφος αυτή δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει κι επανακτά δεσμούς εμπιστοσύνης με τους προοδευτικούς πολίτες», προσέθεσαν τα ίδια στελέχη. Τόνισαν ότι «επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να καταστεί το ΠΑΣΟΚ η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση». Επιπλέον, σημείωσαν το γεγονός πως «με την αυξημένη παρουσία τόσων ακροδεξιών σχημάτων ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικού αναχώματος, είναι ακόμη μεγαλύτερος».

Υπενθύμισαν ακόμη πώς ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία και δεν έκανε μικροπολιτική. «όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές» με την αναφορά-πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για «παραστρατημένους» της Χ.Α . «Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει ότι αυτές τις ψήφους εμείς δεν τις θέλουμε», υπογράμμισαν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ