Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: Τα έσοδα από τον τουρισμό στηρίζουν όλη την κοινωνία, κυρίως τους πιο ευάλωτους

«Βασικός παράγοντας ανάπτυξης και επενδύσεων ο Τουρισμός», δήλωσε ο πρ. υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Βασίλης Κικίλιας: Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός για τον Τουρισμό και τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του το 2023

Στον Τουρισμό και στο γεγονός ότι αποτελεί κύρια πηγή εσόδων του ελληνικού κράτους αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο Mega. 

«Ο τουρισμός αποτελεί κύρια πηγή εσόδων του ελληνικού κράτους αλλά και βασικό παράγοντα ανάπτυξης και επενδύσεων. Το 2022 είχαμε 17,6 δις ευρώ έσοδα και φέτος εκτιμάται ότι ξεπεράσουμε τα 18,5 δις», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι το 88% που δαπανούν τα ξενοδοχεία για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών προϊόντων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα στοιχεία για την πορεία του τουρισμού, τόνισε ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το πρώτο τετράμηνο του έτους οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 38% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και κατά 15,19% σε σχέση με το 2019. Επιπλέον, τον Μάιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 10,6% σε σχέση με τον περσινό Μάιο, ενώ τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για το μήνα Απρίλιο καταδεικνύουν αύξηση στους τζίρους των καταλυμάτων και της εστίασης κατά 29,7% και 13,1% αντίστοιχα συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2022.

Σχετικά με το θέμα των προσλήψεων στην Υγεία, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε αυτά τα τέσσερα χρόνια ότι όχι μόνο τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις του αλλά και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, όπως συνέβη με τον ΕΝΦΙΑ για τον οποίο είχε δεσμευτεί για 30% μείωση και τελικά κατάφερε να τον μειώσει ακόμα παραπάνω. Στον τομέα της υγείας, δε, το προσωπικό είναι κατά 7.000 παραπάνω από αυτό που παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία το 2019 και υπερδιπλασιάστηκαν εν μέσω πανδημίας οι κλίνες ΜΕΘ, ενώ μέσα στην επόμενη τετραετία θα γίνουν 10.000 προσλήψεις και η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctiyiezzddf5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ