Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Πιερρακάκης: Έρχονται άμεσα οι νέες ταυτότητες

Αναμένονται ανακοινώσεις μετά τις εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Πιερρακάκης: Έρχονται άμεσα οι νέες ταυτότητες - Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα.
Έρχονται άμεσα οι νέες ταυτότητες, δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Κυριάκος Πιερρακάκης: Έρχονται άμεσα οι νέες ταυτότητες - Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα.

Για τις νέες ταυτότητες μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εκπλήρωση του οράματος για ψηφιακή διεκπεραίωση όλων των συναλλαγών με το Δημόσιο μέσω του gov.gr

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής ανέφερε ότι το θέμα συζητείται εδώ και χρόνια, όμως θα λυθεί σύντομα μετά τις εκλογές.

«Έχουμε ήδη νέες ταυτότητες στο wallet», υπενθύμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για τη θητεία του στο υπουργείο και την εφαρμογή στα κινητά από το gov.gr, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν ταυτότητα και δίπλωμα αυτοκινήτου στο smartphone τους.

Πέραν της εφαρμογής, σημείωσε πως οι ανακοινώσεις γίνουν μετά τις εκλογές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Αυτό θα ανακοινωθεί από το υπουργείο πάρα πολύ σύντομα, θα έχει γίνει επίσης άμεσα, είναι δρομολογημένο να γίνει γρήγορα», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν το μέγεθος της πιστωτικής κάρτας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανακοινώσεις από τις αρχές της νέας χρονιάς.

Πιερρακάκης: Το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο είναι να τα φτιάξουμε να είναι όλα στο gov.gr

Όσον αφορά τον «έναν αριθμό» ταυτοποίησης των πολιτών, να μην υπάρχουν δηλαδή ξεχωριστοί αριθμοί για το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το ΑΜΑ κλπ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε ότι «αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν πριν 15-20 χρόνια. Το σημαντικό είναι οι νέες ταυτότητες».

«Εφόσον υλοποιηθεί το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο και τα φτιάξουμε να είναι όλα στο gov.gr, το σημαντικό είναι μην θυμάσαι έναν αριθμό αλλά να θυμάσαι τους κωδικούς σου για να μπεις», είπε, αναφέροντας το παράδειγμα της Εσθονίας, όπου όλα γίνονται μέσα από μια εφαρμογή, εκτός από γάμο, διαζύγιο και αγορά ακινήτου.

«Θα το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», επισήμανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ στις 25 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ