- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Πιερρακάκης: Έρχονται άμεσα οι νέες ταυτότητες
Αναμένονται ανακοινώσεις μετά τις εκλογές
Κυριάκος Πιερρακάκης: Έρχονται άμεσα οι νέες ταυτότητες - Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέπτυξε το χρονοδιάγραμμα.
Για τις νέες ταυτότητες μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εκπλήρωση του οράματος για ψηφιακή διεκπεραίωση όλων των συναλλαγών με το Δημόσιο μέσω του gov.gr
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής ανέφερε ότι το θέμα συζητείται εδώ και χρόνια, όμως θα λυθεί σύντομα μετά τις εκλογές.
«Έχουμε ήδη νέες ταυτότητες στο wallet», υπενθύμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για τη θητεία του στο υπουργείο και την εφαρμογή στα κινητά από το gov.gr, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν ταυτότητα και δίπλωμα αυτοκινήτου στο smartphone τους.
Πέραν της εφαρμογής, σημείωσε πως οι ανακοινώσεις γίνουν μετά τις εκλογές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Αυτό θα ανακοινωθεί από το υπουργείο πάρα πολύ σύντομα, θα έχει γίνει επίσης άμεσα, είναι δρομολογημένο να γίνει γρήγορα», τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Οι νέες ταυτότητες θα έχουν το μέγεθος της πιστωτικής κάρτας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανακοινώσεις από τις αρχές της νέας χρονιάς.
Live | Οι προκλήσεις της χώρας είναι πολλές και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Με τον @kmitsotakis και τη @neademokratia έχουμε το όραμα και το πρόγραμμα για μια Ελλάδα που προχωράει σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Στον @skaitvGR με τον Γιώργο Αυτιά. https://t.co/iQBUK5tX7M
— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) June 17, 2023
Πιερρακάκης: Το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο είναι να τα φτιάξουμε να είναι όλα στο gov.gr
Όσον αφορά τον «έναν αριθμό» ταυτοποίησης των πολιτών, να μην υπάρχουν δηλαδή ξεχωριστοί αριθμοί για το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το ΑΜΑ κλπ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξήγησε ότι «αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν πριν 15-20 χρόνια. Το σημαντικό είναι οι νέες ταυτότητες».
«Εφόσον υλοποιηθεί το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο και τα φτιάξουμε να είναι όλα στο gov.gr, το σημαντικό είναι μην θυμάσαι έναν αριθμό αλλά να θυμάσαι τους κωδικούς σου για να μπεις», είπε, αναφέροντας το παράδειγμα της Εσθονίας, όπου όλα γίνονται μέσα από μια εφαρμογή, εκτός από γάμο, διαζύγιο και αγορά ακινήτου.
«Θα το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», επισήμανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ στις 25 Ιουνίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.