- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Προσβάλλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου»: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λινού
Οι ανακοινώσεις από ΠΙΣ και ΙΣΑ
Αθηνά Λινού: Μετά τους παιδιάτρους, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζουν τις δηλώσεις της καθηγήτριας
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου για τις δηλώσεις της καθηγήτριας και υποψήφιας βουλεύτριας του Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αθηνάς Λινού, για τους παιδιάτρους.
Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία της είχε δηλώσει: «Όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».
Αντιδράσεις από ΠΙΣ και ΙΣΑ
«Ατυχείς ή στο πλαίσιο εργαλειοποίησης οι προσβλητικές δηλώσεις της κυρίας Λινού για τους παιδιάτρους της χώρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, η χθεσινή δήλωση της κυρίας Λινού για τους παιδιάτρους της χώρας προσβάλλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου. Η πρωτόγονη διάκριση του ”καλού” κρατικού γιατρού και του ”κακού” ιδιώτη την ώρα που η υγεία αλέθεται στις μυλόπετρες της κομματικής προεκλογικής διαπάλης, συμβάλλει αρνητικά στην απαραίτητη συνεννόηση που χρειάζονται τα προβλήματα της Υγείας για την επιτυχή αντιμετώπισή τους» σημειώνει ο κ. Εξαδάκτυλος.
Αντίστοιχα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά από την καθηγήτρια Αθηνά Λινού να ζητήσει συγγνώμη, για τις «απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε για τους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους».
Εκφράζει επίσης την αγανάκτησή του, σημειώνοντας ότι «προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο και υποβιβάζουν το σημαντικό έργο που προσφέρει στον ασθενή και στο σύστημα υγείας. Καλούμε την κυρία Λινού να μιλάει ως επιστήμονας και όχι ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν προσέφερε τίποτα στη βελτίωση του συστήματος υγείας» αναφέρει ο ΙΣΑ.
Η χτεσινή ανακοίνωση των παιδιάτρων
Έντονη ήταν η αντίδραση και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Η δήλωση «προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης. Παραπέμπει σε αναχρονιστικές και ξεπερασμένες απόψεις, αντιτιθέμενες σε θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος…».
Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέρονται ακόμη τα εξής: «Ομοίως και ακόμα προσβλητικότερος είναι ο ισχυρισμός της ιδίας υποψηφίας, ότι ”τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης, που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε...”, παρουσιάζοντας τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού ”δυστυχώς” δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ».
Προφανώς, προστίθεται, «η ομιλήτρια και υποψήφια βουλευτής παραμένει αγκυλωμένη στην ολοκληρωτική εξάρτηση των πολιτών από συντεχνιακές και πολιτικές τακτικές, μη αποδεχόμενη την ιδιωτική πρωτοβουλία, εξαπολύοντας αόριστες και προσβλητικές για τον κλάδο μας απόψεις».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.