- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Προσβάλλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου»: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λινού
Οι ανακοινώσεις από ΠΙΣ και ΙΣΑ
Αθηνά Λινού: Μετά τους παιδιάτρους, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζουν τις δηλώσεις της καθηγήτριας
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου για τις δηλώσεις της καθηγήτριας και υποψήφιας βουλεύτριας του Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αθηνάς Λινού, για τους παιδιάτρους.
Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία της είχε δηλώσει: «Όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».
Αντιδράσεις από ΠΙΣ και ΙΣΑ
«Ατυχείς ή στο πλαίσιο εργαλειοποίησης οι προσβλητικές δηλώσεις της κυρίας Λινού για τους παιδιάτρους της χώρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, η χθεσινή δήλωση της κυρίας Λινού για τους παιδιάτρους της χώρας προσβάλλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου. Η πρωτόγονη διάκριση του ”καλού” κρατικού γιατρού και του ”κακού” ιδιώτη την ώρα που η υγεία αλέθεται στις μυλόπετρες της κομματικής προεκλογικής διαπάλης, συμβάλλει αρνητικά στην απαραίτητη συνεννόηση που χρειάζονται τα προβλήματα της Υγείας για την επιτυχή αντιμετώπισή τους» σημειώνει ο κ. Εξαδάκτυλος.
Αντίστοιχα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά από την καθηγήτρια Αθηνά Λινού να ζητήσει συγγνώμη, για τις «απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε για τους ελευθεροεπαγγελματίες παιδιάτρους».
Εκφράζει επίσης την αγανάκτησή του, σημειώνοντας ότι «προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο και υποβιβάζουν το σημαντικό έργο που προσφέρει στον ασθενή και στο σύστημα υγείας. Καλούμε την κυρία Λινού να μιλάει ως επιστήμονας και όχι ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που δεν προσέφερε τίποτα στη βελτίωση του συστήματος υγείας» αναφέρει ο ΙΣΑ.
Η χτεσινή ανακοίνωση των παιδιάτρων
Έντονη ήταν η αντίδραση και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων. Η δήλωση «προσβάλλει βάναυσα τόσο την προσωπικότητα, τιμή και υπόληψη των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, όσο και τον πυρήνα της επαγγελματικής και επιστημονικής τους υπόστασης. Παραπέμπει σε αναχρονιστικές και ξεπερασμένες απόψεις, αντιτιθέμενες σε θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος…».
Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέρονται ακόμη τα εξής: «Ομοίως και ακόμα προσβλητικότερος είναι ο ισχυρισμός της ιδίας υποψηφίας, ότι ”τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης, που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε...”, παρουσιάζοντας τον κλάδο των ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων ως ανάλγητους, εκμεταλλευτές και στυγνούς επαγγελματίες, ενώ ταυτοχρόνως αφού ”δυστυχώς” δεν είναι υπάλληλοι του ΕΣΥ, προφανώς θεωρεί τον κλάδο μας υποδεέστερο, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό ρήγμα στις σχέσεις μας με τους συναδέλφους παιδιάτρους του ΕΣΥ».
Προφανώς, προστίθεται, «η ομιλήτρια και υποψήφια βουλευτής παραμένει αγκυλωμένη στην ολοκληρωτική εξάρτηση των πολιτών από συντεχνιακές και πολιτικές τακτικές, μη αποδεχόμενη την ιδιωτική πρωτοβουλία, εξαπολύοντας αόριστες και προσβλητικές για τον κλάδο μας απόψεις».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.