Πολιτικη & Οικονομια

Τι αλλάζει στους κανόνες του δεύτερου debate

Την Πέμπτη στις 21:00 η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκλογές 2023 - Πλησιάζει το debate - Τι αλλάζει στην τηλεμαχία
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Πλησιάζει το debate της Πέμπτης - Τι αλλάζει στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Σχεδόν έναν μήνα από το προηγούμενο και 10 ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιουνίου, η ΕΡΤ θα φιλοξενήσει το δεύτερο debate των πολιτικών αρχηγών, το βράδυ της Πέμπτης  15 Ιουνίου στις 21:00. 

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για άτομα με προβλήματα ακοής, την ΕΡΤ1 και την ERT WORLD.

Θα μεταδοθεί, επίσης ραδιοφωνικά, από το Πρώτο Πρόγραμμα, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International.

Οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, θα φτάσουν στο Ραδιομέγαρο περίπου στις 8 το βράδυ και θα πάρουν θέση στο ERTNEWS STUDIO.

Την τηλεμαχία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς, ενώ απέναντι από τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα καθίσουν με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Στο debate θα πάρουν μέρος οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαϊου. Από το ντιμπέιτ θα απουσιάζει λοιπόν, σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε των εκλογών του Μαϊου, o Γιάνης Βαρουφάκης, αφού το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

H ανακοίνωση του Yπουργείου Εσωτερικών

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης, η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

  • 1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  • 2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  • 3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  • 4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  • 5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
  • 6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ