Πολιτικη & Οικονομια

Στους νέους κανόνες του debate η διευκρινιστική και μια ελεύθερη ερώτηση

Οι αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στους νέους κανόνες του debate η διευκρινιστική και μια ελεύθερη ερώτηση
@ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/ EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Debate: Στους νέους κανόνες η διευκρινιστική και μια ελεύθερη ερώτηση

Τη δυνατότητα να θέσουν στους πολιτικούς αρχηγούς διευκρινιστική ερώτηση και μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας θα έχουν οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της τηλεοπτικής αναμέτρησης των αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, έκανε ομόφωνα δεκτές τις προτάσεις των δημοσιογράφων, όπως κατατέθηκαν από τον Γιώργο Κουβαρά που συμμετείχε στη σύσκεψη ως εκπρόσωπός τους.

Συμφωνήθηκε, συγκεκριμένα, να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε δημοσιογράφο να θέσει μία επιπλέον διευκρινιστική ερώτηση προς έναν πολιτικό αρχηγό εντός της θεματολογίας που συζητείται κάθε φορά. Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας θα υποβάλλει μία ερώτηση ελεύθερης θεματολογίας προς έναν πολιτικό αρχηγό. Η σειρά των ερωτώντων θα καθοριστεί κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργήσουν οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

1η: Οικονομία - Ανάπτυξη - Απασχόληση

2η: Εξωτερική Πολιτική - 'Αμυνα

3η: Κράτος - Θεσμοί - Διαφάνεια

4η: Υγεία - Παιδεία - Κοινωνικό Κράτος

5η: Περιβάλλον - Ενέργεια

6η: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ