Πολιτικη & Οικονομια

Εκτός των ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός μετά τις δηλώσεις για τους καρκινοπαθείς

«Τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις», γράφει στo Facebook

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπύρος Πνευματικός
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εκλογές 2023 - Σπύρος Πνευματικός: Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ μετά τις δηλώσεις για τους καρκινοπαθείς

Ο Σπύρος Πνευματικός τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις του σχετικά με τη διαχείριση των καρκινοπαθών ασθενών, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. 

Ο Σπύρος Πνευματικός σε δηλώσεις του την Πέμπτη (8.6), υποστήριξε ότι «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται….».

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο Σπύρος Πνευματικός έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από τον εκλογικό αγώνα και σε περίπτωση που εκλεγεί βουλευτής θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του. «Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Πνευματικός. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ct8001jb1f55)

Σπύρος Πνευματικός: Ολόκληρη η ανάρτησή του στο Facebook 

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια  παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με...

Posted by Σπύρος Πνευματικός - Spiros Pnevmatikos on Friday, June 9, 2023

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σπύρος Πνευματικός: Σάλος για τη «διαλογή καρκινοπαθών τελικού σταδίου»

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του καθηγητή Ιατρικής και υποψήφιου -μέχρι πρότινος- βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού, περί διαλογής ασθενών και ιατρικών πράξεων στο ΕΣΥ, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των (σ.σ. ιατρικών) πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα από αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας» δήλωσε ο κ. Πνευματικός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό, δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Βέβαια, θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, όμως στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει», συνέχισε ο κ. Πνευματικός.

«Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα. Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πρωτοπάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει είναι πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν. Ακούγεται λίγο κυνικό, αλλά δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο», είπε χαρακτηριστικά.

Σπύρος Πνευματικός: «Στροφή» μετά την ομοβροντία αντιδράσεων

Επιχειρώντας να ανασκευάσει ο κ. Πνευματικός ισχυρίστηκε ότι κάποια από τα λεγόμενά του, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχε για να αναλύσει ένα τόσο δύσκολο θέμα, «παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν».

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» πρόσθεσε.

Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας....

Posted by Σπύρος Πνευματικός - Spiros Pnevmatikos on Thursday, June 8, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ