Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να χάνει τη ζωή της μια γυναίκα πάνω σε μια καρότσα

«Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να χάνει τη ζωή της μια γυναίκα πάνω σε μια καρότσα
@ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSΙ

Εκλογές 2023 - Νίκος Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να χάνει τη ζωή της μια γυναίκα πάνω σε μια καρότσα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου - «Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ»

Στο Μαρούσι βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Στηλίτευσε το γεγονός ότι μια γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, ενώ τόνισε ότι «προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού λόγω έλλειψης ασθενοφόρου σε ένα μεγάλο νησί της χώρας μας.

»Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι πρέπει να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Λείπει προσωπικό, λείπουν υποδομές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτιαξε το Ταμείο Ανάκαμψης με κύρια προτεραιότητα – λόγω της πανδημίας – τη στήριξη της δημόσιας υγείας. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί το 8-10% του ταμείου αυτού για να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν μπορεί οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

»Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας. Πρέπει οι γιατροί και οι υγειονομικοί να παίρνουν μισθούς στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι επιτέλους να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. 
Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανισότητες και να έχουμε ένα ισχυρό κράτος υπηρεσιών για τους πολίτες, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και αυτό υπερασπίζεται η δημοκρατική παράταξη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που περνά ο ελληνικός λαός».

Ερωτηθείς για την προεκλογική εκστρατεία στην Αττική, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε: «Αγωνιζόμαστε καθημερινά όχι μόνο στην Αττική, σε όλη την Ελλάδα, και πιστεύω ότι σε αυτή τη νέα προσπάθεια, σε αυτή τη νέα αρχή αξίζει ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας να μας στηρίξει για να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση στην πατρίδα μας. Και όχι να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία έχει δημιουργήσει τεράστιες ανισότητες, έχει απαξιώσει το κοινωνικό κράτος, πρωταγωνίστησε σε πολύ σοβαρά σκάνδαλα και διαφθορά (υποκλοπές, υπόθεση Πάτση). Παρ’ όλα αυτά, αντί να χάνει δυνάμεις, παίρνει μεγαλύτερα ποσοστά. Εδώ υπογραμμίζεται η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση. Και το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να γίνει αυτή η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση, ώστε να έχει έναν πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία. Πρώτος
στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική. Η αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης είναι για να έχει ένα προοδευτικό σπίτι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας που έχει κοινές αγωνίες με όλους εμάς», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ