- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έβρος: «Η κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα»
Ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις
Εξελίξεις στον Έβρο: Η κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος, επισημαίνει το γραφείο του πρωθυπουργού.
Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια.
Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Έβρος: Ομάδα 80 μεταναστών εγκλωβισμένη σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια
Μια ομάδα 80 μεταναστών βρίσκεται εγκλωβισμένη σε νησίδα στον Έβρο, στην περιοχή Μαράσια.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Open με πλάνα από το σημείο, πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών που βρίσκεται σε νησίδα του Έβρου, επί τουρκικού εδάφους, και οι συνοριοφύλακες είναι σε επιφυλακή, καθώς μεταξύ τους υπάρχουν πολλά παιδιά και φωνάζουν για βοήθεια.
Τα 2/3 της νησίδας αποτελούν τουρκική επικράτεια και το 1/3 ελληνική, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία διασχίζοντας με βάρκα τον Έβρο.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, την 1η Ιουνίoυ, 138 μετανάστες εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στο ύψος της Βύσσας διασχίζοντας το ποτάμι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.