Πολιτικη & Οικονομια

Νέος γύρος πληρωμών από σήμερα για το Market pass - Ποιους δικαιούχους αφορά

Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στις 6/6 η πληρωμή της προτελευταίας δόσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Market Pass: Ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου η πληρωμή της προτελευταίας δόσης, για όσους λαμβάνουν την ενίσχυση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας.
Αρχίζει σήμερα ο νέος γύρος πληρωμών σε δικαιούχους του market pass © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Market Pass: Ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 6 Ιουνίου η πληρωμή της προτελευταίας δόσης, για όσους λαμβάνουν την ενίσχυση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας.

Αρχίζει σήμερα ο νέος γύρος πληρωμών σε δικαιούχους του market pass, καθώς το οικονομικό επιτελείο άναψε το πράσινο φως για την καταβολή της προτελευταίας δόσης, ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές αφορούν 645.000 δικαιούχους που είχαν επιλέξει να πιστωθούν την ενίσχυση μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας. Οι δικαιούχοι που είχαν επιλέξει την κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό  έχουν ήδη λάβει ολόκληρο το ποσό της επιδότησης.

Επιπλέον αναδρομικά θα λάβουν ποσά της ενίσχυσης οι δικαιούχοι που τους είχε αποσταλεί mail για να διορθώσουν το IBAN.

Σημειώνεται ότι το market pass εξαγγέλθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2022, ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου 2023 και με την ολοκλήρωση του ενισχύονται περίπου 2,9 εκατ. δικαιούχοι του προγράμματος με 500 εκατ. ευρώ (σε σύνολο εξαμήνου Φεβρουάριος – Ιούλιος 2023).

Market Pass: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου του market pass για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εφόσον επανεκλεγεί η Ν.Δ.

Όπως είχε δηλώσει, «είναι δοκιμασμένο εργαλείο και εφόσον κρίνουμε ότι έχουμε πιεστικό πρόβλημα στις τιμές θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ