- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ανδρουλάκης: Φόρο στα μερίσματα 10% πάνω από 50.000 -15% πάνω από 100.000
Διευκρινίσεις για την φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
Εκλογές 2023 - Νίκος Ανδρουλάκης: Φόρος 10% στα μερίσματα πάνω από 50.000 - 15% πάνω από 100.000
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα περί σχεδιασμού φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλωντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτήθηκε για τις φορολογικές προτάσεις του κόμματος του και έδωσε σειρά απαντήσεων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Ουδέποτε δήλωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή το πρόγραμμά μας για φόρο στα κέρδη. Είπαμε ότι θεωρούμε ότι ο φόρος στα μερίσματα πρέπει να είναι 5% όπως είναι σήμερα ως τις πρώτες 50.000. Από τις 50.000 έως τις 100.000 10% και πάνω από τις 100.000 15%».
Παράλληλα σημείωσε ότι -όντας ευρωβουλευτής επί χρόνια- «γνωρίζω καλά το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο», σημειώνοντας ότι αυτή η συζήτηση «δεν θα γίνει με όρους επικοινωνιακού ολοκληρωτισμού που επιβάλλει η ΝΔ», την οποία κατηγόρησε ότι προωθεί το «ουγγρικό μοντέλο». Ο ίδιος επισήμανε ότι «θέλουμε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ».
Τα υπερκέρδη τραπεζών, παραγωγών ενέργειας και προμηθευτών
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει να «φορολογηθούν τα υπερκέρδη τραπεζών, παραγωγών ενέργειας και προμηθευτών», συμπληρώνοντας ότι «δεν είμαστε τιμωρητικοί για το επιχειρείν. Δίκαιη φορολόγηση σημαίνει ισχυρό κοινωνικό κράτος».
«Ή θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση. Ή θα έχουμε άδικη φορολόγηση και ανίσχυρο κοινωνικό κράτος. Εγώ υπηρετώ το πρώτο, λέω συγκεκριμένα πράγματα. Γιατί ο κ. Σκέρτσος λέει φορομπηχτική πολιτική. Στις 70.000 μέρισμα, μιλάμε για τους πολύ λίγους Έλληνες, για ελάχιστους, για 1.000-2.000 οικογένειες. Αυτή είναι η αγωνία του κ. Μητσοτάκη, οι 2.000 πιο πλούσιοι Έλληνες εις βάρος της μεσαίας τάξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.