Πολιτικη & Οικονομια

Μαρία Σπυράκη: Δεν «κρύφτηκα» πίσω από την ασυλία μου

Η πρώτη αντίδραση μετά την άρση ασυλίας που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σπυράκη: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο - Η δήλωσή της μετά την απόφαση - Για ποιες περιπτώσεις ελέγχεται.
Την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο © Mathieu Cugnot/European Union 2023

Μαρία Σπυράκη: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο - Η δήλωσή της μετά την απόφαση - Για ποιες περιπτώσεις ελέγχεται.

«Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας», τονίζει με δήλωσή της η Μαρία Σπυράκη, για την άρση της ασυλίας της που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

«Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη», σημειώνει η Μαρία Σπυράκη.

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας της κ. Σπυράκη ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα και αναρτήθηκε σήμερα Τρίτη.

H Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων απεφάνθη έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στις 15 Δεκεμβρίου 2022. 

Βάσει του Κανονισμού, η εισήγηση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων πρέπει τώρα να εγκριθεί με ψηφοφορία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μαρία Σπυράκη: Άρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Στην άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, προχώρησε την περασμένη εβδομάδα και δημοσίευσε σήμερα η επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από τα 16 μέλη που ήταν παρόντα  στην σχετική συνεδρίαση, 9 μέλη, ψήφισαν υπέρ,  6 ψήφισαν κατά, ενώ 2 απείχαν.

Η άρσης της ασυλίας είχε ζητηθεί από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με επιστολή που είχε υποβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022, λόγω της εν εξελίξει έρευνας για γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Η κ. Σπυράκη ελέγχεται για δύο περιπτώσεις:

-Για κοινοβουλευτικό συνεργάτη της που δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες, ώστε να ασκήσει τα καθήκοντά του,  από τον Νοέμβριο του 2016 έως και τον Φεβρουάριο του 2020

-Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για το δεύτερο.

Η ευρωβουλευτής έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται πιθανή ποινική ευθύνη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;
Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;

«Η επιστροφή σε σχήματα και ιδεοληψίες του αλήστου μνήμης παρελθόντος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το κόμμα που (θέλει να) εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»

Podcast «50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Νίκος Παναγιώτου και Χρήστος Φραγκονικολόπουλος συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο για το κράτος και την κοινωνία πολιτών
Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το κράτος και η κοινωνία των πολιτών

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Πετρόπουλος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.