Eκλογές 2023: Xωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων στα ΜΜΕ
Την Πέμπτη οι αποφάσεις για νέο debate
Eκλογές 2023: Tι αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου
Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού Υπουργού Επικρατείας, Βασίλη Σκουρή.
Ως βασικό θέμα συζήτησης τέθηκε ο χρόνος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των υποψηφίων βουλευτών εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.
Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με γνώμονα το γεγονός πως οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης.
Διευκρινίζεται ότι παραμένει σε ισχύ η αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου 2023.
«Κληρώνει» την Πέμπτη για το debate
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με βασικό θέμα συζήτησης την διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεξαχθούν δύο debate ξεχωριστά, με το δεύτερο να γίνεται ανάμεσα στις αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως θέλει να λάβει μέρος και η Ένωση Συντακτών για τη λήψη αποφάσεων για τους όρους της τηλεμαχίας.
Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής, είπε πως θα τοποθετηθεί επι του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη. Το ΚΚΕ απέρριψε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως θέλει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.