- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
1) Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφασίζει τη φύλαξη του κτιρίου και για τον λόγο αυτό: Φοιτητές κάνουν κατάληψη επί 4 μέρες και απαγορεύουν την είσοδο σε συμφοιτητές τους. Η απόφαση για κατάληψη πάρθηκε από συνέλευση στην οποία ψήφισαν 516 φοιτητές όταν οι εγγεγραμμένοι ξεπερνούν τις 10.000. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου αποκλείεται από φοιτητές στην Πρυτανεία. Φοιτητές που ήθελαν να κάνουν μάθημα αναγκάστηκαν να το πραγματοποιήσουν στο πάρκινγκ της σχολής.
2) Σε ώρα αιχμής 11.00 με 14.00 μεσημέρι Πέμπτης στην πρωτεύουσα της χώρας δεν λειτουργεί το τρένο διότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν εκείνη την ώρα 3ωρη συνέλευση χωρίς προσωπικό ασφαλείας.
3) Μία γυναίκα, πρώην ιδιοκτήτρια εκδοτικού συγκροτήματος, πρώην βουλευτης της ΝΔ, η οποία συνεργάστηκε με την κυβέρνηση Σημίτη για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και εκατομμυριούχος, δηλώνει "απέναντι στο σύστημα".
4) Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο, καθώς έχει λήξει η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα του χώρου και έτσι οι πρυτανικές Αρχές κλείνουν τη Σχολή για λόγους υγιεινής.

5) Συζητάμε στα σοβαρά το ενδεχόμενο να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κουρασμένος της Ραφήνας.
6) Σε δύο χρόνια δημιουργήθηκαν 10 κόμματα και κινήσεις για την ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς.
7) Ο Προκόπης Παυλόπουλος που επί των ημερών του: καθιερώθηκε η γαλάζια συνέντευξη, μπήκαν απο το παράθυρο άτομα χωρίς προσόντα και προσελήφθησαν στο δημόσιο σχεδόν 1 εκ. άτομα (συγκεκριμένα 865.132!) κατηγορεί για τη χρεοκοπία την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ!
8) Μία ιστορική αριστερή κομματική εφημερίδα πανηγυρίζει που απολύονται εργαζόμενοι. «Διώξαμε την ανκοργούμαν Τρέμη, διώξαμε και τον διευθυντή ειδήσεων Παναγιωτόπουλο, μας έμεινε ο Πρετεντέρης, εντάξει, δύο στα τρία, δεν είναι κι άσχημα(…) Φάγαμε τους δύο, με το καλό και τον τρίτο».
9) Στον ανασχηματισμό καθαιρέθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης και τοποθετήθηκε υφυπουργός Παιδείας ο Κώστας Κουκοδήμος (στη συνέχεια παραιτήθηκε), υπουργός Εσωτερικών ο Αργύρης Ντινόπουλος και υφυπουργός Ανάπτυξης ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
10) Υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν ιδιοποιηθεί ακίνητα στην Πλάκα, μένουν μέσα σε αυτά και δεν επιτρέπουν στο ΤΑΙΠΕΔ να τα πουλήσει.
11) Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνούνται να συνομιλούν με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος που κυβερνά. Οι ίδιοι βουλευτές αρνούνται να εμφανιστούν μαζί του σε τηλεοπτικές εκπομπές. Παράλληλα, αρνούνται να εμφανιστούν γενικότερα στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη, αλλά εμφανίζονται τακτικότατα και με χαρά στην εκπομπή του Γ. Τράγκα.
12) Ο Λ. Λαζόπουλος έδωσε το δικαίωμα με τα όσα είπε στην εκπομπή του, να ανεβάσει η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της πανηγυρικό βίντεο με τίτλο: «Λαζόπουλος υπέρ Χρυσής Αυγής!»
13) Βουλευτές που εκλέχτηκαν μέσα από μία δημοκρατική εκλογική διαδικασία λένε/ γράφουν δημόσια ότι ζούμε Χούντα, χωρίς καν να αναρωτιούνται: α) αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να το λένε/γράφουν δημόσια; β) ότι εφόσον είναι βουλευτές σε χουντικό κατά τη γνώμη τους καθεστώς, αυτομάτως αυτοαποκαλούνται χουντικοί.
14) Η Ραχήλ Μακρή, βουλευτής μέχρι πριν ένα μήνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, νιώθει ότι την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι θα τον στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις.
15) Ο Ριζοσπάστης, η κομματική εφημερίδα του ΚΚΕ, έκανε σε 11 μήνες 35 απολύσεις με το αιτιολογικό, για κάποιες εξ αυτών, την άρνηση των εργαζόμενων να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενούς του στον «Στο Κόκκινο».
16) Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύτηκε στο Έθνος τον Οκτώβριο του 2013 το 33,3% των πολιτών πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, το 9% δήλωσε «δεν ξέρω/ δεν απαντώ», ενώ «διαφωνώ» δήλωσε μόλις το 58,4%. Με βάση τα προηγούμενα 15, λογικό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.